"هفدمین نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات ایران"
دستوروزیر صنعت به اتاق بازرگانی برای عدم صدور نشان حلال
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی "I Food"در تاریخ 3 الی 6 شهریور ماه سال 1397 در شهر مشهد برگزار می شود.
«بیست و پنجمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته ايران آگروفود 2018»
نمایشگاه بین المللی محصولات حلال روسیه 6 الی 8 اردیبهشت
نمایشگاه بین المللی حلال اکسپوی روسیه
در مسکو؛ کنفرانس مطبوعاتی با موضوع «حلال در صنعت هتلداری» برگزار شد
دعوت از صنايع غذايي برتر براي شركت رايگان در نمايشگاه هند
فواید هتلهای ویژه مسلمانان چرا \\\"حلال توریسم\\\" پولساز است
نمایشگاه مواد غذایی و ماشین آلات وابسته شیراز 96 بیستمین دوره، در تاریخ 24 الی 27 بهمن ماه 96 برگزار می شود.
لزوم ارائه آموزشهای لازم در زمینه گردشگری حلال
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری ایکنا : دبیرکل مؤسسه حلال جهانی بر لزوم ارائه آموزشهای لازم در زمینه گردشگری حلال به گردشگران ایرانی که به خارج سفر میکنند، تأکید کرد و گفت: طبق آمار دو سال قبل (سال۹۳) هفت میلیون گردشگر ایرانی در سال به خارج از کشور سفر میکنند.
عبدالحسین فخاری، دبیرکل مؤسسه حلال جهانی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با ابراز خرسندی از اینکه مسئله گردشگری حلال در کشور مورد توجه قرار گرفته است، گفت: این توجه باعث میشود گردشگری حلال جایگاه خود را در اقتصاد کشور پیدا کند.
صحبت از یک استاندارد است
وی نکته اساسی در این زمینه را اینگونه تشریح کرد و گفت: اول باید باور کنیم وقتی واژه حلال را به گردشگری اضافه میکنیم از یک استاندارد صحبت میکنیم. چنانچه وقتی حلال به واژه غذا اضافه میشود، استاندارد جدیدی متولد میشود، وقتی حلال به گردشگری نیز اضافه میشود باید یک استاندارد جدید به وجود بیاید که بتواند مسئله حلال را در گردشگری اندازهگیری، راستی آزمایی و درجه بندی کند.
فخاری ادامه داد: در کشور ما تا به حال برای گردشگری حلال استانداردی تدوين نشده و باید در این زمینه تلاش کنیم تا برای گردشگری حلال به یک استاندارد برسیم.
فخاری در پاسخ به این سؤال که آیا چنین استانداردی به صورت مدون در جهان وجود دارد؟ گفت: تنها نهادی که پیشنویس این مسئله را تهیه کرده مؤسسه حلال جهانی است. حتی در سازمان کنفرانس اسلامی نیز هنوز استانداردی مدون نشده و در حال گفتوگو و انجام کارهای مقدماتی و آزمایشی در زمینه ساز و کارهای گردشگری حلال هستند.
این نویسنده و پژوهشگر حوزه حلال تصریح کرد: اگر مسئولان کشور به پیشنویس تهیه شده توجه کرده و آن را تکمیل کنند، سپس شورایی از کارشناسان برای تصويب فني این استانداردها معین شود، ایران میتواند پیشتاز استانداردسازی گردشگری حلال در جهان شود.
وی از آمادگی مؤسسه حلال جهانی برای مطرح کردن مسئله استانداردسازی گردشگری حلال به صورت ملی و سپس بینالمللی خبر داد و عنوان کرد: اینکه ادعا شود چون کشور ما یک کشور اسلامی است پس همه چیزش حلال است، نیاز به استانداردسازی در زمینه حلال را مرتفع نمیکند. اگر مسئولان بگویند بیش از ۹۹درصد مردم ایران مسلمان هستند، پس همه غذاهای ما حلال است، چیزی اثبات نمیشود، بلکه جهان از ما تقاضای مشخص بودن ساز و کار استاندارد برای تعیین حلال بودن محصولات را دارد.
فخاری تصریح کرد: ما به یک عزم ملی برای مسلط شدن بر استاندارد گردشگری حلال در کشور نياز داریم و عزم ملی از دولت شروع میشود و به ردههای پایین و اجرایی میرسد.
ضرورت استانداردسازی در زمینه گردشگری
وی برای تبیین ضرورت استانداردسازی در زمینه گردشگری به مسئله حج اشاره کرد و گفت: اگر سازمان کنفرانس اسلامی برای برگزاری حج یک استاندارد تعریف و مشخص کرده بود حج مطلوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد، تا این حد در برگزاری حج با چالش مواجه نبودیم. عربستان مدعی است به عنوان خادم الحرمین خدمات حج را ارائه میدهد و همين ادعای او درست است و بقیه هم موظف به اطاعت از آنها هستند، صحيح نيست. بايد ٥٧ كشور بنشينند و در سازمان همكاریهای اسلامی استانداردی برای برگزاری حج بنويسند تا عربستان موظف شود طبق آن استاندارد حج را برگزار كند، اماچون هیچ استانداردی وجود ندارد نمیتوان او را محاكمه كرد.
دبیر کل مؤسسه حلال جهانی ادامه داد: ما هم نباید دچار همين اشتباه شویم و مسئله استانداردسازی در حوزه حلال را کماهمیت بدانیم. بلکه باید یک استاندارد برای گردشگری حلال تعریف و اعلام کنیم که این استاندارد را رعایت میکنیم. برای این کار ابتدا باید به یک اجماع کلی و محوری در این زمینه رسید که مؤسسه حلال جهانی پیشنهاد این کار را دو سال قبل به سازمان میراث فرهنگی ارائه کرد و پس از دو سال این سازمان در سال جاری فراخوان سومین جشنواره مشارکت ملی را با محوریت گردشگری حلال اعلام کرده است. اين خوب است ولی كافی نيست. اين سازمان بايد مايه بگذارد و متخصصين را به تدوين استاندارد بگمارد تا نتيجهای حاصل شود.
وی خواستار فراهم شدن ساز و کار رسیدن به یک گردشگری حلال در کشور شد و گفت: گردشگری حلال دو جنبه دارد، یکی برای گردشگران خارجی که به ایران میآیند و دیگری برای گردشگران ایرانی که به خارج از کشور سفر میکنند.
لزوم ارائه آموزشهای لازم در زمینه گردشگری حلال
فخاری بر لزوم ارائه آموزشهای لازم در زمینه گردشگری حلال به گردشگران ایرانی که به خارج سفر میکنند، تأکید کرد و گفت: طبق آمار دو سال قبل (سال۹۳) هفت میلیون گردشگر ایرانی در سال به خارج از کشور سفر میکنند. این هفت میلیون نفر اگر هر کدام پنج هزار دلار برای سفرشان هزینه کنند ۳۵میلیارد دلار میشود، یعنی ما به طور عملی ۳۵میلیارد دلار توسط گردشگران خودمان به جيب سایر کشورها ريختهایم بدون اینکه خدمات متناسب با دین خودمان را دریافت کنیم.
وی ادامه داد: تمام گردشگران ما که به تایلند، هند و ... میروند حق دارند طی سفر، خدمات حلال دریافت کنند در حالی که دریافت نمیکنند. پس باید مسئولان کشور با قطبهای گردشگری جهان که مقصد مردم ما است برای مطالبه خدمات گردشگری حلال مذاکره و این خدمات را مطالبه كنند. حتی هيچ نظارتی بر تورها وجود ندارد كه وقتی هموطنان را به خارج کشور میبرند خدمات حلال به آنها ارائه دهند.
این پژوهشگر حوزه حلال کشور افزود: مردم برای رفتن به خارج از کشور به آژانسهای مسافرتی مراجعه میکنند، باید یکی از مطالبات آنها از تورهای گردشگری این باشد که خدمات حلال در اختیار آنها قرار دهند، این حق مردم است اما اکنون کسی این خدمات را مطالبه نمیکند.
وی به عنوان مثال گفت: از ایران تا ارمنستان یک ساعت هوایی راه است اما یک ساعت بعد مسافران ایرانی در سرزمینی پیاده میشوند که نیم درصد مردم آن کشور هم مسلمان نیستند و طبیعتا همه هتلها، رستورانها و مراکز تفریحی با ساز و کار گردشگری حلال سازگاری ندارد. پس باید ابتدا در سطح مردم مطالبه خدمات گردشگری حلال وجود داشته باشد و سپس مسئولان میراث فرهنگی ایران با ارمنستان برای ارائه این خدمات به گردشگران ایرانی مذاکره کنند.