خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
دریافت اپلیکیشن حلال
آرشیو اخبار
"هفدمین نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات ایران"
دستوروزیر صنعت به اتاق بازرگانی برای عدم صدور نشان حلال
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی "I Food"در تاریخ 3 الی 6 شهریور ماه سال 1397 در شهر مشهد برگزار می شود.
«بیست و پنجمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته ايران آگروفود 2018»
نمایشگاه بین المللی محصولات حلال روسیه 6 الی 8 اردیبهشت
نمایشگاه بین المللی حلال اکسپوی روسیه
در مسکو؛ کنفرانس مطبوعاتی با موضوع «حلال در صنعت هتلداری» برگزار شد
دعوت از صنايع غذايي برتر براي شركت رايگان در نمايشگاه هند
فواید هتلهای ویژه مسلمانان چرا \\\"حلال توریسم\\\" پولساز است
نمایشگاه مواد غذایی و ماشین آلات وابسته شیراز 96 بیستمین دوره، در تاریخ 24 الی 27 بهمن ماه 96 برگزار می شود.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را
وارد فرمایید:
آموزش
گفتگو
نتایج جستجوی کلمه : "یادداشت"
گسترش برند حلال تا راه اندازی "گوگل حلال"
به نقل از رسانه های پاکستانی ، یک موتور جستجوی اسلامی، که محتوای یافتهها را بر مبنای شعائر اسلامی و قانون شریعت فیلتر میکند، برای استفاده کاربران مسلمان راهاندازی شده است. ادامه ی مطلبنگاه دولتى به اتاق...(قسمت دوم)
اگر مشاورت سه قوه را بزرگترین شاخصه اتاق ها بدانیم، میزان تحقق این مشاورت، یکى از ابزارهاى سنجش توفیق اتاق ها می باشد. ادامه ی مطلبنگاه دولتی اتاق را یک ویترین بی خاصیت می خواهد
از قدیم دو نگاه در مورد اتاق بازرگانی وجود داشته است، یک نگاه، نگاه دولتیان که به اتاق و بخش خصوصی اعتنایی نکنند و اتاق را تبدیل به یک ویترین بی خاصیت کنند و یک نگاه، نگاه فعالان اقتصادی بوده است که راه نجات اقتصاد را خروج از اقتصاد دولتی و فعال شدن اقتصاد توسط بخش خصوصی، ناظر بر اجرای سیاست های حاکم بر الحاقیه اصل 44 می شمرده اند. ادامه ی مطلبتکذیب خبر واگذاری اعطای گواهينامه حلال به اتاق بازرگانی
گروه سلامت، خبرگزاری ایکنا: يك مقام آگاه با تكذيب خبر واگذاری اعطای گواهينامه حلال به اتاق بازرگانی با امضای يك تفاهمنامه در حاشيه سمينار حلال، گفت: اين تفاهمنامه مربوط به همكاریهای علمی و برای حمايت از توليدكنندگان كالاهای حلال بوده و خبر واگذاری اعطای گواهينامه حلال به اتاق بازرگانی صحت ندارد.ادامه ی مطلباصول استاندارد "حلال" در صنعت بیمه
پس از ارائه پیش نویس اصول استاندارد حلال در موضوع "بانکداری حلال"، نوبت به پژوهش (در مجموعه خدمات مالی حلال) به صنعت بیمه رسید.ادامه ی مطلبکنسرسیوم های صادراتی حلال
گسترش تجارت محصولات حلال از ایده های مهم در موضوع "برند حلال" محسوب می شود. اینکه چگونه می توان آن را تحقق بخشید و به اصطلاح بزرگترین بازار حلال را بوجود آورد از بحث های سالهای اخیر بوده است. گسترش بازاریابی از طریق برگزاری نمایشگاه های حلال در کشور های مختلف یکی از راهکارها برای توسعه تجارت حلال بوده است ولی کافی نبوده و باید راهکارهای دیگری هم به میدان بیاید.ادامه ی مطلبپرسش های فقهی جدید در موضوع حلال
بخش تحقیقات موسسه حلال جهانی در تعامل با مراکز فقهی اسلامی٫ پرسش های جدیدی را مطرح کرده است تا پاسخ های فقهی مناسب از سوی مراکز صدور فتوا به دست آید.ادامه ی مطلبنگرانی های مجلس در مورد بهداشت و حلیت مواد غذایی
در خبر ها به نقل از قدس آنلاین آمده بود که سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از آلودگی محصولات وارداتی شکایت و اظهار ناخرسندی نمود و از مجوز حلالی که به این محصولات بدون انجام آزمایش داده شده گلایه کرده است.ادامه ی مطلبتسریع در نامگذاری روزی به نام « تکریم حلال »
چندی قبل دبیر کل موسسه حلال جهانی از پیشنهاد روزی به نام «حلال» یا «تکریم حلال» یا «بزرگداشت حلال» به شورای عمومی کشور سخن گفته بود و اینکه همراه با کشورهایی مثل ترکیه و مالزی٬ هفدهم رمضان را به نام این روز نامگذاری نمایند. ظاهرا تاکنون از شورای فرهنگ عمومی خبری در این زمینه منتشر نشده است.ادامه ی مطلبجمعیت 2 میلیارد نفری مسلمانان؛ ضرورتی برای توجه به گردشگری حلال با اقتصادی شگفتآور
دبیر کل مؤسسه حلال جهانی با تأکید بر اینکه گردشگری حلال اقتصادی شگفتآور همراه خود میآورد، گفت: جمعیت دو میلیارد نفری مسلمانان ضرورتی برای توجه به مسئله گردشگری حلال است.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت اول)
گردشگری حلال : در خبرها خواندیم ریاست جمهوری در روزهای نخستین سال در سفری غیر رسمی به کیش، از “گردشگری حلال” سخن گفتند و تاکید کردند که جزیره کیش با رویکرد توسعه گردشگری باید به سمت گردشگری حلال برود. ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت دوم)
غذای حلال : از نزدیک به سه دهه پیش، واژه «حلال» با تبلیغات گسترده کشور مالزی،به یک برند معتبر برای محصولات مجاز مسلمانان تبدیل شده است. ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت سوم)
تدوین استانداردهای جدید حلال : در دو شماره گذشته، به اختصار در موضوع سابقه و اهمیت "نشان حلال" بر محصولات حلال و حجم بزرگ این بازار و تلاش همه کشورها برای بدست آوردن سهمی از این بازار سخن گفته شد. در این بخش در نظر دارم که به نقش استانداردهای جدید حلال در توسعه این بازار نکاتی را عرض نمایم.ادامه ی مطلبحلال٬ نشان برین (قسمت چهارم)
یک روز در سال برای "حلال" : نامگذاری روزها چه در سطح بین المللی یا ملی به منظور تاکید، ترویج، فرهنگ آفرینی یا توسعه فرهنگی، یادآوری و ایجاد رفتارهای نمادین و تقدیر از فعالان عرصه مربوط به آن روز است. در کشور ما، روزهایی چون «روز معلم»، «روز کارگر»، «روز مادر»، روز جهانی مستضعفین (روز نیمه شعبان)، «روز محیط زیست»، «روزصنایع دستی» و ده ها عنوان دیگر، بزرگ داشته می شود.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت پنجم)
حلال و مسئولیت خانواده ها: در نظام آموزشی، برای خانواده ها در فرآیند تعلیم و تربیت، مسئولیت ها و نقش هایی تعیین شده و بر این اساس از آنان تکالیفی خواسته اند. ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت ششم)
انتظارات از روز جهانی حلال : امسال برای نخستین بار در کشور، از روز جهانی «حلال» تقدیر می شود. قرار است در مراسمی در برج میلاد که میزبان «جشنواره رمضان» است، در روز هفدهم رمضان (سه شنبه ۲۴ تیرماه ۱۳۹۳)، (۱۵ جولای ۲۰۱۴)، این روز گرامی داشته شود. سوال این است که از این نامگذاری و گرامیداشت چه انتظاراتی باید داشت یا چه اهدافی را باید دنبال کرد تا این نامگذاری، نتیجه مطلوب خود را داشته باشد. ادامه ی مطلبحلال٬ نشان برین (قسمت هفتم)
خاطراتی از تدوین استاندارد جهانی حلال : آنچه در اکتبر ۲۰۱۰ در استانبول ترکیه به عنوان «استاندارد غذای حلال» به امضای نمایندگان کشورهای اسلامی رسید، حاصل یک تلاش حدود سه ساله کارگروهی به نام SEGدر داخل مرکز اقتصادی سازمان همکاری های اسلامی به نام کومسک بود که از سوی این مرکز ماموریت داشت تا استاندارد مورد قبول همه مذاهب اسلامی در موضوع غذای حلال را تدوین کند . ادامه ی مطلبحلال٬ نشان برین (قسمت هشتم)
گزارش برگزاری روز جهانی حلال : سرانجام پس از ماه ها برنامه ریزی و رایزنی با نهادهای مسئول و فعالان حوزه حلال، روز هفدهم رمضان فرا رسید و «روز جهانی حلال» برای نخستین بار در کشور، در مراسم باشکوهی در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد تهران (که میزبان جشنواره رمضان بود) برگزار شد. این مراسم به همت موسسه حلال جهانی و مدیریت برج میلاد برگزار شدادامه ی مطلبحلال٬ نشان برین (قسمت نهم)
آیة الله سبحانی از مراجع عظام٬ به مناسبت هفدهم رمضان روز جهانی حلال پیام کوتاه ولی پر مغزی را صادر فرمودند که شایسته دقت و تامل ویژه صاحبنظران است. اینکه یکی از مراجع عظام به برپایی و فرهنگ آفرینی روز جهانی حلال ارج نهاده و از همه دست اندرکاران حلال تشکر می نماید خود بیانگر اهمیت این حرکت است.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت دهم)
تحولات جدید در حلال جهانی : در آئین بزرگداشت روز جهانی حلال، از سه رویداد مهم رونمایی شد که هر کدام در حوزه حلال کشور یک تحول مهم محسوب می شوند.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت یازدهم)
توسعه دامنه حلال به ورزش ها: امروزه، ورزش ها بخشی جدا نشدنی از زندگی انسان ها محسوب می شوند و به لحاظ تامین ورزیدگی و سلامتی روحی و روانی و کسب افتخار و اعلام حضور در مسابقات محلی، ملی و بین المللی ، بخشی تفکیک ناپذیر از برنامه های هر کشوری شده اند.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت دوازدهم)
حلال در مُد، پوشاک و مصنوعات چرمی : این شاخه نیز در بر گیرنده اقتصاد بزرگی است که به طور وسیعی در همه جهان و همه کشور ها، ارقام بزرگی را به خود اختصاص داده است. ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت سیزدهم)
حلال و نقش دانشگاه ها: حدود پنج سال پیش که به دعوت پروفسور «یعقوب چه مان» رئیس انستیتو تحقیقات حلال دانشگاه ( UPM) مالزی از این مرکز بازدید کردم، به همت و پشتکار این استاد که نخستین دانشکده تحقیقات حلال را در کشورش راه اندازی و دانشجویانی علاقمند را در رشته کارشناسی حلال جذب کرده و همراه آنان به تحقیق و پژوهش و آموزش پرداخته است، آفرین گفتم.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت چهاردهم)
حلال و مناطق آزاد تجاری- صنعتی : مناطق آزاد تجاری - صنعتی یکی از ساز و کارهای مهم رونق اقتصادی در کشورهائی همچون کشور ماست و سالیانی است که این مناطق تعیین و ایجاد شده و برای آنها برنامه هائی هم تنظیم شده است. این مناطق به شکل متمرکز توسط مدیر عامل و هیات مدیره اداره می شوند و قوانین دست و پا گیر سایر مناطق کشور را ندارند و از اختیارات زیادی هم برخوردارند که می توانند به رونق اقتصادی و حل بعضی گره های موجود در تجارت و صنعت کمک کنند. ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت پانزدهم)
تاریخچه ای از همایش های حلال : شاید بتوان گفت نخستین همایش های حلال به همت مسلمانان تایلند در بانکوک برگزار شد. مسلمانان تایلند شاید ده درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند اما بسیار فعال و در تهیه غذای حلال پیشرو هستند.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت شانزدهم)
حلال و شرکت های چند ملیتی : بازار حلال آنچنان پر جاذبه است که شرکت های چند ملیتی را به سوی خود کشاند و مدیران این شرکت ها که ابتدا در نصب برند حلال روی محصولات خود مقاومت می کردند، مجبور به پذیرش ویژگی های آن شدند. ادامه ی مطلبحلال٬ نشان برین (قسمت هفدهم)
نقش جشنواره ها در گسترش فرهنگ حلال : جشنواره ها فرصتی است که بسیاری از فرهنگ آفرینان از آن برای توسعه فرهنگی بهره برده و می برند. حضور خانواده ها و اقشار مختلف مردم در این مراسم٬ این امکان را به برگزار کنندگان می دهند که با برنامه های متنوع در فضایی شاد٬ مفاهیم فرهنگی را به مخاطبان منتقل کنند. ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت هجدهم)
حلال در مبادلات مالی این که در مالزی بانکداری اسلامی را با نام “بانکداری حلال” شناخته و از آن سخن می گویند نشان دهنده آن است که “حوزه حلال” را منحصر به غذا ندانسته و قواعد شریعت (حلال و حرام) را به داد وستدها و قراردادهای مالی از جمله بانکداری هم توسعه داده اند.ادامه ی مطلبحلال٬ نشان برین (قسمت نوزدهم)
حلال در صنعت نان٬ آرد و فرآورده های آن; یکی از گسترده ترین صنایع غذایی٬ صنعت نان٬ آرد٬ نان های حجیم٬ انواع نان شیرمال٬ قندی٬ پیراشکی های شکری و کرمدار٬نان های باگت و همبرگری٬ شیرینی٬ کیک و کلوچه و دیگر مشتقات آن است.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت بیستم)
حلال و یافته های علمی در موضوع ذبح; در فقه اسلامی، شرط حلیت گوشت در حیوانات حلال، "تذکیه" است. شرایط وجوبی تذکیه در ذبح این حیوانات، تسمیه (گفتن بسم الله یا الله اکبر)، رو به قبله بودن و قطع اوداج اربعه (نای، مری و دو رگ شریانی و وریدی اطراف گردن) با چاقوی فلزی تیز می باشد. ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت بیست و یکم)
حلال و استانداردها: واژه استاندارد به معنای نظم و قانون است. هر کاری که طبق اصول منظم و بر اساس قانون متعلق به خودش انجام شود استاندارد نامیده می شود و از سوی مراکز ذی ربط می تواند گواهی انطباق با استاندارد مربوطه را دریافت کند. استانداردها فقط مربوط به کالاها نیستند و بسیاری از خدمات را شامل می شوند.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت بیست و دوم)
فقدان راهبردها در موضوع حلال: پس از نزدیک به یک دهه بحث و گفتگو و اقدام در زمینه نشان حلال در کشور، به این نتیجه رسیده ام که مشکل اساسی در رشد کم صنعت و تجارت حلال، فقدان راهبردهای مشخص در هر یک از موضوعات مربوط به حلال است.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت بیست و سوم)
زنجیره خدماتگردشگریحلال از لحظه آغاز سفر تا هنگام بازگشت، گردشگر مسلمان نیاز به خدماتی دارد که بر اساس فرهنگ اسلامی باید به او ارائه شود. این خدمات شامل تدارک غذا، تسهیلات انجام فرائض، راهنمایی ویژه در طول سفر، مکان مناسب اقامتی، خدمات خاص بر اساس نوع مقصد گردشگری (سلامت، زیارت، تجارت، سیاحت و یا ماموریت های شغلی، ورزشی، علمی و …) می شود.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت بیست و چهارم)
حلال در فرآوردههای دارویی : فرآورده های دارویی چه از نوع خوراکی یا تزریقی به لحاظ حلیّت مشمول استاندارد غذاست. تنها فرق در مورد داروها و مواد غذایی شرایط اضطرار بیمار است. اگر جان بیمار وابسته و در گرو مصرف دارویی باشد که بعضی اجزای حرام در آن است به لحاظ اضطرار مصرف آن دارو مجاز می شود. ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت بیست و پنجم)
حلال در لوازم آرایشی و بهداشتی : پس از غذا و دارو، بزرگ ترین گروه صنعتی که به حوزه حلال پیوسته است گروه لوازم آرایشی و بهداشتی است. اگر چه مثل غذا باید ها و نباید های فقهی در مورد آنها جاری نیست ولی به لحاظ آنکه بخشی از این مواد از طریق پوست جذب بدن میشوند، مصرف کننده مسلمان ترجیح می دهد چیزی که حلال نباشد در این مواد وجود نداشته باشد.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت بیست و ششم)
کاربرد شوک بیهوشی قبل از ذبح: امروزه در کشتارگاه های دام و طیور در جهان از انواع شوک بیهوشی قبل از ذبح استفاده می کنند. علت کاربرد شوک بیهوشی را مرگ آرام و بدون درد حیوان، امنیت کافی برای خدمه کشتار، تسریع در کشتار صنعتی و تولید بیشتر ذکر می کنند. ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت بیست و هفتم)
حلال و موضوع شناسی احکام فقهی: بسیاری از کشورهای اسلامی که با «پسوند» اسلامی در جرگه سازمان همکاری های اسلامی (OIC) قرار گرفته اند، یا «فقه» را در ساختار قوانین سیاسی اجتماعی خود حاکم نکرده اند یا اعتقادی به تطبیق همه قوانین و تصمیمات خود منطبق با فقه ندارند. ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت بیست و نهم)
حلال وسیستمهای ممیزی : سیستم ممیزی حلال در بنگاه های تولیدی و خدماتی، نمونه ای از سیستم های ممیزی محصول و خدمات است که نمونه های مشابه آن سال هاست در این بنگاه ها، جاری شده است.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت سی ام)
حلال و کاربرد الکل: در شیمی به هر ترکیب شیمیایی که یک گروه هیدروکسیل (-OH ) متصل به کربن یک آلکیل داشته باشد الکل می گویند. در شیمی الکل ها در شمار گروه مهمی از ترکیب های شیمیایی هستند و در واکنش های گسترده ای شرکت می کنند و بسیاری از ترکیب های شیمیایی از آنها به دست میآیند.ادامه ی مطلبحلال، نشان برين (قسمت سي و يكم)
حلال و ژلاتين: ژلاتین مادهای جامد نیمه شفاف، بیرنگ، ترد و کمابیش بي بو و بي مزه است که از کلاژن درون پوست و استخوان جانوران بهدست میآید.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت سی و دوم)
احکام حلیت آبزیان: در موضوع آبزیان میان فقه اهل البیت علیهم السلام و سایر مذاهب اسلامی اختلافاتی وجود دارد. بر اساس فقه اهل البیت(ع) از میان آبزیان تنها ماهیان فلس دار و میگو حلال بوده و سایر انواع آبزیان غیر حلال می باشد.ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (قسمت سی و سوم)
حلال در کسب و کار: اشتغال به كسب و كارحلال به منظور تأمين مخارج زندگي و خدمت به خلق خدا ، از برترين عبادات شمرده شده و چنين كاسباني ، حبيب خدا نام مي گيرند(الكاسب حبيب الله) و در نقطه مقابل، اشتغال به كسب حرام ، ممنوع و باطل بوده و مرتكب آن محارب با خدا ناميده مي شود چنانكه ربا خواران در قرآن چنين ناميده شده اند(فأذنوا بحرب من الله).ادامه ی مطلبحلال، نشان برین (سی و چهارم)
حلال در مناسبات اجتماعی: چنانكه در مقالات قبل عرض شد "حلال" به معناي مجاز و روا از نظر شريعت و رضايت الهي است و فقط محدود به خوراك و كسب و كار نيست بلكه همه زندگي را در بر مي گيرد و به حوزه تربيت و اخلاق و مناسبات اجتماعي و روابط خانوادگي و همسايگي و سياسي و نظامي وديگر زمينه ها نيز وارد مي شود. ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت سی و پنجم)
حلال و فقهای عظام: عموم احکام حلال و حرام در مجموعه غنی و گرانسنگ دانش فقه قرار می گیرد که مرزبانان اصلی آن فقهای سترگ و مراجع عظام از قرن نخست تا زمان ما هستند. این عالمان فقیه، بر پایه قرآن و سنت پیامبر اکرم (ص)و اهل بیت علیهم السلام و اجتهاد مبتنی بر دانش اصول فقه، احکام مورد نیاز زندگی روزمره مسلمانان را استخراج و بیان می کنند و پرسش های نو و به عبارت دیگر مسائل مستحدثه را پاسخ می دهند. ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت سی و ششم)
حلال در مدارس و دانشگاهها: اولیای آموزشی و تربیتی ، تلاش کرده اند تا نیازهای عمومی و تخصصی هر شهروند را در قالب دروس عمومی و تخصصی مدارس و دانشگاه ها بگنجانند تا او را برای زندگی مفید در جامعه آماده کنند. ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت سی و هفتم)
حلال در صدا و سیما: اگر قرار باشد صدا و سیما، یک دانشگاه عمومی باشد، سهم آموزش های مربوط به یک زندگی حلال و مورد رضایت الهی چه درصدی از آن را تشکیل خواهد داد؟ چه درصدی از فیلمها، مستندها، نمایشنامه ها و سریال ها و گزارشها به این بخش از زندگی باید بپردازد؟ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت سی و هشتم)
حلال و فرصتهای اقتصادی : بازار هشتاد میلیونی محصولات حلال در ایران، سرمایه گذاران خارجی را به سرمایه گذاری برای تولید این محصولات به ایران کشانده است. اضافه کنید موقعیت استراتژیک ایران در دسترسی امن به بازار چند صد میلیونی کشورهای مسلمان همسایه را و ببینید چه بازار جذابی است برای سرمایه گذاران.ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت سی و نهم)
حلال درکشورهای همسایه: اولین کشوری که در منطقه کار اجرایی حلال را آغاز کرد کشور ما بود. نه ترکیه و نه پاکستان و نه کشورهای حاشیه خلیج فارس به درج نشان حلال بر روی محصولات اقدام نکرده بودند.ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت چهلم)
حلال و خط قرمزهای سفره غذا: در زمینه آداب غذا خوردن یا آداب حضور بر سفره غذایی، مجموعه دستوراتی در متون دینی آمده است که آن آداب را میتوان در چهار واژه حلال، حرام ، مستحبات و مکروهات طبقه بندی کرد که تفصیل آن در کتب فقهی آمده است که اطلاع از آنها برای همگان الزامی است و رعایت آنها آثار ارزشمندی دارد.ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت چهل و یکم)
حلال و کشور های دی هشت (۸-D): کشور های دی هشت به پیشنهاد نجم الدین اربکان رهبر حزب اسلام گرای رفاه و نخست وزیر وقت ترکیه، با هدف تقویت همکاری های اقتصادی کشورهای عضو (اندونزی، ایران، بنگلادش، پاکستان، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه) در سال ۱۹۹۷(۱۳۷۶ شمسی) تشکیل و گروه هشت کشور های اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی هشت (۸-D) نامیده و مقرّ آن در استانبول تعیین شد. ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت چهل و دوم)
حلال و عناوین پژوهشی: با گسترش شتابناک بازار جهانی محصولات حلال و استقبال روز افزون شرکت های تولیدی برای حضور در بازار همه کشورها (حتی در کشور های غیر اسلامی)، گروه های گواهی دهنده یا اعتبار بخشی با سئوالات متعددی روبرو شده اند که باید در مورد هر یک از آنها پژوهش علمی و دینی انجام شود.ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت چهل و سوم)
حلال و پولهای کثیف: این روزها واژه «پول های کثیف» وارد ادبیات سیاسی و اجتماعی کشور شده و در مجامع سیاسی، قانون گذاری، احزاب، فرهنگ، مطبوعات و رسانه ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و احتمالا قرار است به شکل طرح و لایحه ارائه و به قانون تبدیل شود تا از تاثیرگذاری این پول ها بر سیاست و اقتصاد و فرهنگ جلوگیری شود. ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت چهل و چهارم)
حلال در ادیان دیگر: در کشور سوئیس، امور ادیان به یک نهاد رسمی به نام شورای ادیان محول شده که از نظر دولت هم قانونی است و نمایندگانی از ادیان مختلف در آن حضور دارند و ریاست آن هم دوره ای است که به ترتیب شورا را اداره می کنند. نمایندگانی از یهود، مسیحیت (کاتولیک و پروتستان)، اسلام (دو نماینده از تشیع و تسنن) در این شورا حضور دارند. ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت چهل و پنجم)
غذاهای تابو: پس از بررسی حلال و حرام در ادیان بد نیست نگاهی هم به خوراکی های تابو داشته باشیم. در فرهنگ های گوناگون و میان ملیت های مختلف جهان، بعضی غذاها و خوردنی ها تابو شده اند. خوردنیهای تابو به غذاها و نوشیدنیهایی گفته میشود که برخی مردم به دلایل مذهبی، فرهنگی و بهداشتی از مصرف آنها خودداری میکنند.ادامه ی مطلبحلال،نشانبرین (قسمت چهل و ششم)
حلال و مهندسی ژنتیک: با کاربرد مهندسی ژنتیک تغییراتی در گیاهان و حیوانات اعمال می شود که از نظر فقهی مورد بحث است که آیا مصرف آنها حلال است یا خیر. مهندسی ژنتیک ، تکنیک مورد استفاده در بیوتکنولوژی مدرن و شاخه جدیدی از بیوتکنولوژی است. تولید میکرو ارگانیسم ها، حیوانات و گیاهان تراریخته (دستکاری ژنتیکی شده) از طریق مهندسی ژنتیک یکی از راهکارهایی است که می توان از طریق آن به اهدافی مانند تولید غذای بیشتر، تولید محصولات مطلوب و با عمر نگهداری بالا، تولید فرآورده های دارویی و … دست یافت.ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت چهل و هفتم)
حلال در لباس و پوشاک: لباس، لازمه زندگی و نماد و سمبل و زبان گویای نگرش آدمی و به نوعی پرچم کشور وجود انسان است که از راز درون او، پرده برمی دارد و با پوشیدن لباس، نشانه ها و نمادهای فرهنگی و اعتقادی خود را به نمایش می گذارد. پوشش یکی از شئون انسانی است و تقریبا به اندازه تاریخ بشر و گستره جغرافیایی آن سابقه و قدمت دارد. ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت چهل و هشتم)
حلال و صنعت بیمه: صنعت بیمه، صنعتی نوپا و جدید است که در زمینههای مختلف در طول چند دهه قبل رشد چشمگیری در جهان داشته است. برای نخستین بار بیمه از قرن پانزدهم میلادی در زمینه حمل و نقل دریایی کالا در کشورهای مدیترانه ای، مشخصا در ایتالیا، ظهور کرد. اکنون صنعت بیمه در سطح دنیا یکی از صنایع گسترده، پیچیده و حیاتی است. در قرن حاضر فعالیت های اقتصادی به نحوی شکل گرفته که تداوم آن بدون پشتوانه بیمه ای سخت تحت تاثیر قرار می گیرد. صنعت مذکور سالانه حجم ارزشی قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد.ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمت پنجاهم)
حلال و کوشر: واژه «کوشر» را شاید شنیده باشید، کوشر یا کشروت، همان «حلال» بر حسب احکام عهد عتیق است و غیر حلال «طریفه» نامیده می شود.ادامه ی مطلبحلال، نشانبرین (قسمتچهلونهم)
حلال و شبیه سازی: یکی از موضوعات جدید فقهی در عصر ما ، شبیه سازی و به ویژه شبیه سازی انسان یا حیوان است. ادامه ی مطلباتاق بازرگانی، رعایت قانون، پاسخگویی
اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران هماره دولتمردان و مسئولان را به رعایت قانون دعوت کرده و می کند و درست هم همین است.ادامه ی مطلبیادداشت
تاریخ و اوقات شرعی
پیوند ها