rss feed search icon rss feed rss feed
«محصول حلال سال» در نمایشگاه مسکو معرفی می‌شود **** مراجعه ورزشکاران ایرانی به رستوران های غیر حلال **** "حلال جهانی" تنها لوگوی معتبر حلال برای صادرات به دبی **** برگزاری دوازدهمین نشست هیات مدیره اسمیک **** تحقق اقتصاد مقاومتی با توسعه گردشگری حلال **** حلال جهاني در كره جنوبي **** مالزی از سفر گردشگران ایرانی چقدر درآمد داشت؟ **** محصولات دارویی حلال اسپانیا در راه ایران **** همایش حلال در رسانه، فرهنگ و هنر برگزار می شود **** ۱۰ مصوبه اصلی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۹۴ تشریح شد **** سود بانکی مصداق ربا است **** موسسه جهانی حلال (اتاق بازرگانی) فاقد مجوز است **** حلال جهانی در روزنامه اقتصاد نمایشگاه **** پایان دوره های آموزشی حلال در کره با اهداء گواهینامه **** سال ٢٠١٦ سال گردشگری ايران **** تلاش چین برای تصویب قانون ترویج مواد غذایی حلال **** حلال جهانی در نمایشگاه آی فود مشهد **** سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان استاندارد حلال در کشور است **** اسلام در ژاپن؛ از مسلمان شدن اولین شهروند تا افزایش جمعیت... **** نشست مطبوعاتی حلال جهانی در کره جنوبی **** لزوم ارائه آموزش‌های لازم در زمینه گردشگری حلال **** بزرگداشت روز جهانی حلال **** موافقت هيات دولت با تشکیل «شورای سیاستگذاری و راهبری حلال» **** اهميت مكمل هاي غذايي **** تاکنون 1500 شرکت داخلی نشان تجاری حلال دریافت کرده‌اند **** نخستین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال در کشور **** حضور حلال جهانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه **** هفتمین همایش بین‌المللی محصولات حلال در بروکسل **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** بانک های ربوی در حال جنگ با ما هستند **** برگزاری نمایشگاه بزرگ بین المللی گلفود 2016 **** حلال جهانی در همایش ملی صادرات دام،طیور و آبزیان **** ایده «حلال در رسانه، فرهنگ و هنر» برای اولین بار در جهان مطرح شد **** چرخ صنعت غذا با صادرات غذای حلال ، تندتر می چرخد **** حلال جهانی در نمایشگاه آگروفود **** ‎همكاري ايران و فرانسه در موضوع آبزيان **** شماره جديد "حلال نشان برين" **** همایش و نمایشگاه حلال در تایلند **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** مالزی، شاهراه ورود به دنیای تجارت محصولات و مواد غذایی حلال **** رونمایی از ویرایش جدید هزاره حلال در آگروفود **** حلال جهاني در نمايشگاه شيريني و شكلات ****
google plus halal press linked in halal press twitter halal press facebook halal press
خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را وارد فرمایید:

موسسه حلال جهانی
دو شنبه 14 ارديبهشت ماه 1394 ساعت 9:53

حلال، ‌نشان‌برین (قسمت‌ چهل و سوم)

حلال و پولهای کثیف:

این روزها واژه «پول های کثیف» وارد ادبیات سیاسی و اجتماعی کشور شده و در مجامع سیاسی، قانون گذاری، احزاب، فرهنگ، مطبوعات و رسانه ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و احتمالا قرار است به شکل طرح و لایحه ارائه و به قانون تبدیل شود تا از تاثیرگذاری این پول ها بر سیاست و اقتصاد و فرهنگ جلوگیری شود.
منشا این پول ها چنانکه اعلام شده، قاچاق، رشوه، رانت، ویژه خواری و فعالیت های خلاف قانون است که در هر کشوری ممکن است اتفاق افتد و طبیعتا در تحولات اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و فرهنگی تاثیر گذار باشد.
در کشور ما و کشورهای اسلامی به پول های کثیف از منظر حلال و حرام نیز باید نگریست. علاوه بر عناوین ذکر شده پول های کثیف ممکن است ناشی از رباخواری، سرقت، کسب و کار حرام، کم فروشی، احتکار، اموال مخلوط و مشتبه و غیر مزکی (اموالی که زکات و خمس آن داده نشده) و غیره باشد که واژه «حرام» به این پول ها اطلاق می شود.
در مواردی که شخص یا اشخاص یا گروه های اجتماعی از روی علم و عمد به تحصیل این پول ها می پردازند، قانون گذار و مجریان قانون باید با آن مقابله کنند تا این پول‌ها وارد بیت المال و زندگی اشخاص نشود که تاثیرات سوء پول های حرام بسیار مخرب است و حرام خواری تبعات شوم اقتصادی و فرهنگی دارد.
اما در مواردی که این افراد از روی جهل یا اهمال به این وادی می غلتند نقش نهادهای تعلیمی و تربیتی و ارشادی بسیار تعیین کننده است و باید در همه مقاطع آموزشی و تربیتی روشنگری شود تا افراد بین تحصیل پول از راه حلال با حرام تفاوت و تمیز قائل شده و پس از آشنایی در اجرا نیز مرزهای آن را رعایت کنند.
بسیاری از فعالان اقتصادی جوان که تازه به کسب و کار می پردازند را دیده ام که به خوبی از حلال و حرام کسب و کار مطلع نیستند و لذا به سرعت تبدیل به ماشین تولید پول مشکوک و مشتبه یا حرام می شوند که رایج ترین آنها تن دادن به ربا، کم فروشی، احتکار یا دخول در مال غیر یا ویژه خواری و رانت است.
نقش اولیای تربیتی و دینی و نظامات آموزشی در این زمینه بسیار حساس است و چنانکه خوب عمل کنند از تولید پول های کثیف و مفاسد آن جلوگیری می شود.

دکتر عبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری حلال جهانی می باشد
طراحی و اجرا از گروه طرح و پردازش باتیس