rss feed search icon rss feed rss feed
«محصول حلال سال» در نمایشگاه مسکو معرفی می‌شود **** مراجعه ورزشکاران ایرانی به رستوران های غیر حلال **** "حلال جهانی" تنها لوگوی معتبر حلال برای صادرات به دبی **** برگزاری دوازدهمین نشست هیات مدیره اسمیک **** تحقق اقتصاد مقاومتی با توسعه گردشگری حلال **** حلال جهاني در كره جنوبي **** مالزی از سفر گردشگران ایرانی چقدر درآمد داشت؟ **** محصولات دارویی حلال اسپانیا در راه ایران **** همایش حلال در رسانه، فرهنگ و هنر برگزار می شود **** ۱۰ مصوبه اصلی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۹۴ تشریح شد **** سود بانکی مصداق ربا است **** موسسه جهانی حلال (اتاق بازرگانی) فاقد مجوز است **** حلال جهانی در روزنامه اقتصاد نمایشگاه **** پایان دوره های آموزشی حلال در کره با اهداء گواهینامه **** سال ٢٠١٦ سال گردشگری ايران **** تلاش چین برای تصویب قانون ترویج مواد غذایی حلال **** حلال جهانی در نمایشگاه آی فود مشهد **** سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان استاندارد حلال در کشور است **** اسلام در ژاپن؛ از مسلمان شدن اولین شهروند تا افزایش جمعیت... **** نشست مطبوعاتی حلال جهانی در کره جنوبی **** لزوم ارائه آموزش‌های لازم در زمینه گردشگری حلال **** بزرگداشت روز جهانی حلال **** موافقت هيات دولت با تشکیل «شورای سیاستگذاری و راهبری حلال» **** اهميت مكمل هاي غذايي **** تاکنون 1500 شرکت داخلی نشان تجاری حلال دریافت کرده‌اند **** نخستین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال در کشور **** حضور حلال جهانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه **** هفتمین همایش بین‌المللی محصولات حلال در بروکسل **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** بانک های ربوی در حال جنگ با ما هستند **** برگزاری نمایشگاه بزرگ بین المللی گلفود 2016 **** حلال جهانی در همایش ملی صادرات دام،طیور و آبزیان **** ایده «حلال در رسانه، فرهنگ و هنر» برای اولین بار در جهان مطرح شد **** چرخ صنعت غذا با صادرات غذای حلال ، تندتر می چرخد **** حلال جهانی در نمایشگاه آگروفود **** ‎همكاري ايران و فرانسه در موضوع آبزيان **** شماره جديد "حلال نشان برين" **** همایش و نمایشگاه حلال در تایلند **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** مالزی، شاهراه ورود به دنیای تجارت محصولات و مواد غذایی حلال **** رونمایی از ویرایش جدید هزاره حلال در آگروفود **** حلال جهاني در نمايشگاه شيريني و شكلات ****
google plus halal press linked in halal press twitter halal press facebook halal press
خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را وارد فرمایید:

موسسه حلال جهانی
دو شنبه 24 فروردين ماه 1394 ساعت 10:25

حلال، ‌نشان‌برین (قسمت چهلم)

حلال و خط قرمزهای سفره غذا:

در زمینه آداب غذا خوردن یا آداب حضور بر سفره غذایی، مجموعه دستوراتی در متون دینی آمده است که آن آداب را می‌توان در چهار واژه حلال، حرام ، مستحبات و مکروهات طبقه بندی کرد که تفصیل آن در کتب فقهی آمده است که اطلاع از آنها برای همگان الزامی است و رعایت آنها آثار ارزشمندی دارد.
در این مقاله فقط از خط قرمزها سخن می گوییم. نخست : نشستن بر کنار سفره ای که مشروبات الکلی در آن وجود دارد حرام است. دوم: غذا خوردن از چنین سفره ای حتی اگر غذایی که خورده می شود حلال باشد نیز حرام است و سوم :اسراف و تبذیر در غذا خوردن حرام است که خداوند در قرآن فرموده است :کلوا و اشربو ولا تسرفوا ان الله لا یحب المسرفین (بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید که خداوند مسرفین را دوست ندارد.اعرافر۳۱)، حرمت خمر و دیگر مست کننده ها، علاوه بر جنبه تعبدی، ریشه های علمی و عقلانی نیز دارد.
برخى از احکام اسلامى با این‏ که تعبّدى‏اند، نوعى استدلال عقلانى در آنها نهفته است، چرا که وقتى اصول دین و مهم‏ترین فروع اصلى یک مذهب با دلایل عقلانى و حکمت برهانى روشن شود، خردمندان به حکم قیاسِ فروعاتِ جزیى بر فروع و اصول دینى، کلى احکام تعبّدى را مى‏پذیرند. به همین دلیل پذیرش چنین مسائلى را باید تعبّدى و تعقلى نام نهاد، زیرا این نوع تعبّد، ریشه در عقلانیت دارد. مؤمنان معتقدند تمام احکام اسلامى، فلسفه یا اسرارى دارند که بیشتر آنها را نمى‏دانیم و شاید تأثیر معنوى احکام، در ندانستن حکمت آنها باشد یا خداى متعال کشف آنها را به عقل و علم بشر موکول ساخته است تا حقانیت این مذهب بر عموم مردم، به ویژه دانشمندان منصف واضح و حجت نیز از این طریق بر آنان تمام شود، چرا که توجه به فلسفه احکام و فهم آنها در بعضی روزگاران امکان نداشته است. مشروبات الکلى بر خلاف بسیارى از منکرات، به پنج دلیل (قرآن،روایات،عقل،اجماع،دانش ) از محرّمات و خبائث و عمل شیطانی شمرده مى‏شوند.
این است که هرگونه رسمیت بخشیدن به مصرف مشروبات الکلی از جمله نشستن و خوردن از سفره ای که مشروبات الکلی در آن است به شدت حرام شمرده شده است. بنابراین رستوران هایی که در کشورهای غربی بخواهند گواهی حلال دریافت کنند باید این اصل را رعایت کنند که بر میزهای خود مشروبات الکلی نگذارند و غذاهای حرام مثل گوشت خوک و فرآورده های آن را سرو نکنند یا اینکه بخشی که دارای این شرایط باشد را در رستوران خود ایجاد واختصاص دهند. اسراف و تبذیر در خوردن نیز از خطوط قرمز است که می دانیم متأسفانه گریبانگیر بسیاری از سفره هاست که این حیف و میل در نعمت های الهی در حالی که بسیاری از انسان ها از آن محروم هستند، جایز نیست.
دکتر‌عبدالحسین‌فخاری
دبیرکل‌موسسه‌حلال‌جهانی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری حلال جهانی می باشد
طراحی و اجرا از گروه طرح و پردازش باتیس