"هفدمین نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات ایران"
دستوروزیر صنعت به اتاق بازرگانی برای عدم صدور نشان حلال
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی "I Food"در تاریخ 3 الی 6 شهریور ماه سال 1397 در شهر مشهد برگزار می شود.
«بیست و پنجمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته ايران آگروفود 2018»
نمایشگاه بین المللی محصولات حلال روسیه 6 الی 8 اردیبهشت
نمایشگاه بین المللی حلال اکسپوی روسیه
در مسکو؛ کنفرانس مطبوعاتی با موضوع «حلال در صنعت هتلداری» برگزار شد
دعوت از صنايع غذايي برتر براي شركت رايگان در نمايشگاه هند
فواید هتلهای ویژه مسلمانان چرا \\\"حلال توریسم\\\" پولساز است
نمایشگاه مواد غذایی و ماشین آلات وابسته شیراز 96 بیستمین دوره، در تاریخ 24 الی 27 بهمن ماه 96 برگزار می شود.
حلال، نشان برین (قسمت بیستم)
در فقه
اسلامی، شرط حلیت گوشت در حیوانات حلال، "تذکیه" است. شرایط وجوبی تذکیه
در ذبح این حیوانات، تسمیه (گفتن بسم الله یا الله اکبر)، رو به قبله بودن و قطع
اوداج اربعه (نای، مری و دو رگ شریانی و وریدی اطراف گردن) با چاقوی فلزی تیز می
باشد. یافته های علمی، بهداشتی بودن، کیفیت برتر و ضریب سلامت این روش را اثبات
نموده است. در ذبح اسلامی شکافی در عرض یک ثانیه بر روی گردن انجام می شود که با
یک چاقوی تیز، همه رگ های گردن به جزء طناب نخاعی قطع شده و با این عمل، خونریزی
به سرعت و ناگهانی اتفاق می افتد. در این حالت به سرعت فشار خون از دست رفته و مغز
دچار فقرخون شده و هیچگونه دردی را حیوان احساس نمی کند. شرایط در این نوع ذبح این
است که سر از بدن جدا نشده و هنگام ذبح تا خارج شدن روح از بدن باقی بماند. اگر طناب
نخاعی قطع شود فیبر عصبی که به قلب می رود ممکن است آسیب دیده و سبب توقف فعالیت
قلب گردد. بنابراین ایستایی خون داخل عروق اتفاق می افتد. از جنبه علمی، هنگامی که
برش در قسمت گردن ایجاد می شود پیام این برش به سرعت به مغز مخابره شده و مغز به
دلیل کاهش فشار خون، پیام عصبی را از کانال نخاعی ( اتصال سر به نخاع) به قلب می
فرستد. در این حالت قلب با فشار بیشتری به عمل تلمبه ای خود ادامه داده تا فشار از
دست رفته را جبران کند. به این سبب خون بیشتری از لاشه خارج شده و به دلیل خروج
خون بیشتر، گوشتی با ماندگاری طولانی و بهداشتی حاصل می شود. برخلاف نظر گروهی از
حامیان حقوق حیوانات که این روش را موجب درد برای حیوان تلقی کرده اند، اثبات شده
که حیوان احساس درد نمی کند و حرکت دست و پایی که پس از برش سریع گلو با چاقوی تیز
انجام می دهد وابسته به درد نیست بلکه وابسته به اتساع و انقباض عضلات است که خون
رسانی در آنها کاهش یافته است و روش های جایگزین غربی ها مثل شوک برقی یا طپانچه
سوراخ کننده جمجمه یا بیهوشی با گازو ... بمراتب برای حیوان دردناک تر بوده و حتی
منجر به جنون گاوی می شود که در بولتن های علمی آلمان به آن اشاره شده و حتی کشتار
به وسیله بولت های شکافنده مغز در اروپا بر اساس یافته های علمی که سبب جنون گاوی
می شود، ممنوع شده است. در این زمینه شما را به مقالات علمی که بر روی سایت موسسه
حلال جهانی است ارجاع می دهم و به همین مختصر کفایت می کنم. استقبال کم سابقه غیر
مسلمانان از گوشت های ذبح حلال نیز نشاندهنده بهداشتی تر بودن این شیوه و کیفیت
بهتر و ماندگاری بیشتر این محصول می باشد. روش های بیهوشی با شوک برقی که در
سالهای اخیر در همه کشور ها از جمله کشور ما هم معمول شده از کیفیت گوشت می کاهد و
بعضی تحقیقات علمی که دوستان ما در دانمارک انجام داده اند موید این نظر است. اما
کشتارگاه های دام به دلیل ضریب ایمنی برای پرسنل خود، به این موضوع تن داده اند در
حالیکه روش های جایگزین برای این ایمنی هم وجود دارد. آنچه مسلم است با کیفیت
بودن، سالم بودن، بهداشتی تر بودن و ماندگاری افزون تر گوشتی که با روش ذبح اسلامی
(تذکیه) فراهم آمده امروزه با یافته های علمی دانشمندان برای جهانیان امری مسلّم
می باشد که موجب افتخارات شریعت مطهّر است.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی