خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
دریافت اپلیکیشن حلال
آرشیو اخبار
"هفدمین نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات ایران"
دستوروزیر صنعت به اتاق بازرگانی برای عدم صدور نشان حلال
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی "I Food"در تاریخ 3 الی 6 شهریور ماه سال 1397 در شهر مشهد برگزار می شود.
«بیست و پنجمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته ايران آگروفود 2018»
نمایشگاه بین المللی محصولات حلال روسیه 6 الی 8 اردیبهشت
نمایشگاه بین المللی حلال اکسپوی روسیه
در مسکو؛ کنفرانس مطبوعاتی با موضوع «حلال در صنعت هتلداری» برگزار شد
دعوت از صنايع غذايي برتر براي شركت رايگان در نمايشگاه هند
فواید هتلهای ویژه مسلمانان چرا \\\"حلال توریسم\\\" پولساز است
نمایشگاه مواد غذایی و ماشین آلات وابسته شیراز 96 بیستمین دوره، در تاریخ 24 الی 27 بهمن ماه 96 برگزار می شود.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را
وارد فرمایید:
آموزش
گفتگو
دو شنبه 28 مهر ماه 1393 ساعت 10:39
حلال٬ نشان برین (قسمت نوزدهم)
حلال در صنعت نان٬ آرد و فرآورده های آن ;
یکی از گسترده ترین صنایع غذایی٬ صنعت نان٬ آرد٬ نان های حجیم٬ انواع نان شیرمال٬ قندی٬ پیراشکی های شکری و کرمدار٬نان های باگت و همبرگری٬ شیرینی٬ کیک و کلوچه و دیگر مشتقات آن است.
ماده اولیه این صنعت آرد است که از گندم به دست می آید. یک دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: قسمت بیرونی یا پوسته یا سبوس که ۱۲/۵ درصد وزن دانه است و قسمت میانی یا مغز که ۸۵ درصد و جوانه که ۲/۵ درصد وزن دانه را تشکیل می دهد.
بر این اساس در شکل کلی دو نوع آرد در کارخانه ها تولید می شود: آرد نول یا ستاره که از مغز و جوانه دانه به دست می آید و بیشتر در تهیه ماکارونی و رشته و شیرینی به کار می رود و آرد نانوایی که درصد سبوس و پوسته آن بیشتر است. بیشترین میزان چربی٬ پروتئین٬ مواد معدنی و ویتامین های آرد در سبوس و جوانه گندم است.
سپاس خدای را که در این دانه پر ارزش٬ غذای میلیاردها انسان را نهاده و به فراوانی آن را در دسترس آنها قرار داده است. ورود حلال به این صنعت به اصل گندم بازنمی گردد بلکه به مواد غنی ساز و افزودنی هائی که به آرد ونان و فرآورده های آن٬ اضافه می کنند باز می گردد.
در صنعت آرد٬ مساله حمل و نقل امر مهمی است که در بیشتر مواقع به شکل فله از مبادی خارجی مثل استرالیا٬ آمریکا٬ آلمان٬ قزاقستان و … توسط کشتی ها به بنادر حمل شده و سپس توسط کامیون ها به سیلوهای کارخانجات آرد منتقل می شود. در این فاصله به دلیل حمل فله و تخلیه در انبارها و کامیون ها٬ باید از پاکی و بهداشت گندم از آفاتی که در این مسیرها برای آن ممکن است روی بدهد٬ اطمینان حاصل شود و نیز سیلوها در مرحله خشک کردن و هوادهی و تهویه و آفت زدگی با قرص فستوکلین مراقبت شود. در کارخانجات آرد مساله افزودنی هایی مثل اسید فولیک و آهن برای غنی سازی آرد و یا سایر افزودنی که به آرد زده می شود و نیز مورد ارزیابی واقع می گردد. پس از اطمینان از آرد٬ حلیت در نان و سایر فرآورده های آردی باز به افزودنی ها بر می گردد.
موادی همچون روغن٬ شکر٬ شیر خشک٬ بهبود دهنده ها٬ مواد نگهدارنده و مواد طعم دهنده و برخی افزودنی های دیگر که در این فرآورده ها استفاده می شود توسط کارشناسان استاندارد حلال مورد ارزیابی قرار می گیرد به ویژه ژلاتین که در نوع شیرینی ها استفاده می شود باید منشایابی گردد که از نوع حلال باشد.
این صنعت به لحاظ تنوع و گسترگی مصرف از بخش هائی است که مصرف کننده انتظار دارد کارشناسی های لازم به ویژه در مورد حلیت آن انجام شود تا او با اطمینان خاطر مصرف نماید.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی
یکی از گسترده ترین صنایع غذایی٬ صنعت نان٬ آرد٬ نان های حجیم٬ انواع نان شیرمال٬ قندی٬ پیراشکی های شکری و کرمدار٬نان های باگت و همبرگری٬ شیرینی٬ کیک و کلوچه و دیگر مشتقات آن است.
ماده اولیه این صنعت آرد است که از گندم به دست می آید. یک دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: قسمت بیرونی یا پوسته یا سبوس که ۱۲/۵ درصد وزن دانه است و قسمت میانی یا مغز که ۸۵ درصد و جوانه که ۲/۵ درصد وزن دانه را تشکیل می دهد.
بر این اساس در شکل کلی دو نوع آرد در کارخانه ها تولید می شود: آرد نول یا ستاره که از مغز و جوانه دانه به دست می آید و بیشتر در تهیه ماکارونی و رشته و شیرینی به کار می رود و آرد نانوایی که درصد سبوس و پوسته آن بیشتر است. بیشترین میزان چربی٬ پروتئین٬ مواد معدنی و ویتامین های آرد در سبوس و جوانه گندم است.
سپاس خدای را که در این دانه پر ارزش٬ غذای میلیاردها انسان را نهاده و به فراوانی آن را در دسترس آنها قرار داده است. ورود حلال به این صنعت به اصل گندم بازنمی گردد بلکه به مواد غنی ساز و افزودنی هائی که به آرد ونان و فرآورده های آن٬ اضافه می کنند باز می گردد.
در صنعت آرد٬ مساله حمل و نقل امر مهمی است که در بیشتر مواقع به شکل فله از مبادی خارجی مثل استرالیا٬ آمریکا٬ آلمان٬ قزاقستان و … توسط کشتی ها به بنادر حمل شده و سپس توسط کامیون ها به سیلوهای کارخانجات آرد منتقل می شود. در این فاصله به دلیل حمل فله و تخلیه در انبارها و کامیون ها٬ باید از پاکی و بهداشت گندم از آفاتی که در این مسیرها برای آن ممکن است روی بدهد٬ اطمینان حاصل شود و نیز سیلوها در مرحله خشک کردن و هوادهی و تهویه و آفت زدگی با قرص فستوکلین مراقبت شود. در کارخانجات آرد مساله افزودنی هایی مثل اسید فولیک و آهن برای غنی سازی آرد و یا سایر افزودنی که به آرد زده می شود و نیز مورد ارزیابی واقع می گردد. پس از اطمینان از آرد٬ حلیت در نان و سایر فرآورده های آردی باز به افزودنی ها بر می گردد.
موادی همچون روغن٬ شکر٬ شیر خشک٬ بهبود دهنده ها٬ مواد نگهدارنده و مواد طعم دهنده و برخی افزودنی های دیگر که در این فرآورده ها استفاده می شود توسط کارشناسان استاندارد حلال مورد ارزیابی قرار می گیرد به ویژه ژلاتین که در نوع شیرینی ها استفاده می شود باید منشایابی گردد که از نوع حلال باشد.
این صنعت به لحاظ تنوع و گسترگی مصرف از بخش هائی است که مصرف کننده انتظار دارد کارشناسی های لازم به ویژه در مورد حلیت آن انجام شود تا او با اطمینان خاطر مصرف نماید.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی
یادداشت
تاریخ و اوقات شرعی
پیوند ها