rss feed search icon rss feed rss feed
«محصول حلال سال» در نمایشگاه مسکو معرفی می‌شود **** مراجعه ورزشکاران ایرانی به رستوران های غیر حلال **** "حلال جهانی" تنها لوگوی معتبر حلال برای صادرات به دبی **** برگزاری دوازدهمین نشست هیات مدیره اسمیک **** تحقق اقتصاد مقاومتی با توسعه گردشگری حلال **** حلال جهاني در كره جنوبي **** مالزی از سفر گردشگران ایرانی چقدر درآمد داشت؟ **** محصولات دارویی حلال اسپانیا در راه ایران **** همایش حلال در رسانه، فرهنگ و هنر برگزار می شود **** ۱۰ مصوبه اصلی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۹۴ تشریح شد **** سود بانکی مصداق ربا است **** موسسه جهانی حلال (اتاق بازرگانی) فاقد مجوز است **** حلال جهانی در روزنامه اقتصاد نمایشگاه **** پایان دوره های آموزشی حلال در کره با اهداء گواهینامه **** سال ٢٠١٦ سال گردشگری ايران **** تلاش چین برای تصویب قانون ترویج مواد غذایی حلال **** حلال جهانی در نمایشگاه آی فود مشهد **** سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان استاندارد حلال در کشور است **** اسلام در ژاپن؛ از مسلمان شدن اولین شهروند تا افزایش جمعیت... **** نشست مطبوعاتی حلال جهانی در کره جنوبی **** لزوم ارائه آموزش‌های لازم در زمینه گردشگری حلال **** بزرگداشت روز جهانی حلال **** موافقت هيات دولت با تشکیل «شورای سیاستگذاری و راهبری حلال» **** اهميت مكمل هاي غذايي **** تاکنون 1500 شرکت داخلی نشان تجاری حلال دریافت کرده‌اند **** نخستین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال در کشور **** حضور حلال جهانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه **** هفتمین همایش بین‌المللی محصولات حلال در بروکسل **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** بانک های ربوی در حال جنگ با ما هستند **** برگزاری نمایشگاه بزرگ بین المللی گلفود 2016 **** حلال جهانی در همایش ملی صادرات دام،طیور و آبزیان **** ایده «حلال در رسانه، فرهنگ و هنر» برای اولین بار در جهان مطرح شد **** چرخ صنعت غذا با صادرات غذای حلال ، تندتر می چرخد **** حلال جهانی در نمایشگاه آگروفود **** ‎همكاري ايران و فرانسه در موضوع آبزيان **** شماره جديد "حلال نشان برين" **** همایش و نمایشگاه حلال در تایلند **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** مالزی، شاهراه ورود به دنیای تجارت محصولات و مواد غذایی حلال **** رونمایی از ویرایش جدید هزاره حلال در آگروفود **** حلال جهاني در نمايشگاه شيريني و شكلات ****
google plus halal press linked in halal press twitter halal press facebook halal press
خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را وارد فرمایید:

موسسه حلال جهانی
دو شنبه 28 مهر ماه 1393 ساعت 10:39

حلال٬ نشان برین (قسمت نوزدهم)

حلال در صنعت نان٬ آرد و فرآورده های آن ;

یکی از گسترده ترین صنایع غذایی٬ صنعت نان٬ آرد٬ نان های حجیم٬ انواع نان شیرمال٬ قندی٬ پیراشکی های شکری و کرمدار٬نان های باگت و همبرگری٬ شیرینی٬ کیک و کلوچه و دیگر مشتقات آن است.
ماده اولیه این صنعت آرد است که از گندم به دست می آید. یک دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: قسمت بیرونی یا پوسته یا سبوس که ۱۲/۵ درصد وزن دانه است و قسمت میانی یا مغز که ۸۵ درصد و جوانه که ۲/۵ درصد وزن دانه را تشکیل می دهد.
بر این اساس در شکل کلی دو نوع آرد در کارخانه ها تولید می شود: آرد نول یا ستاره که از مغز و جوانه دانه به دست می آید و بیشتر در تهیه ماکارونی و رشته و شیرینی به کار می رود و آرد نانوایی که درصد سبوس و پوسته آن بیشتر است. بیشترین میزان چربی٬ پروتئین٬ مواد معدنی و ویتامین های آرد در سبوس و جوانه گندم است.
سپاس خدای را که در این دانه پر ارزش٬ غذای میلیاردها انسان را نهاده و به فراوانی آن را در دسترس آنها قرار داده است. ورود حلال به این صنعت به اصل گندم بازنمی گردد بلکه به مواد غنی ساز و افزودنی هائی که به آرد ونان و فرآورده های آن٬ اضافه می کنند باز می گردد.
در صنعت آرد٬ مساله حمل و نقل امر مهمی است که در بیشتر مواقع به شکل فله از مبادی خارجی مثل استرالیا٬ آمریکا٬ آلمان٬ قزاقستان و … توسط کشتی ها به بنادر حمل شده و سپس توسط کامیون ها به سیلوهای کارخانجات آرد منتقل می شود. در این فاصله به دلیل حمل فله و تخلیه در انبارها و کامیون ها٬ باید از پاکی و بهداشت گندم از آفاتی که در این مسیرها برای آن ممکن است روی بدهد٬ اطمینان حاصل شود و نیز سیلوها در مرحله خشک کردن و هوادهی و تهویه و آفت زدگی با قرص فستوکلین مراقبت شود. در کارخانجات آرد مساله افزودنی هایی مثل اسید فولیک و آهن برای غنی سازی آرد و یا سایر افزودنی که به آرد زده می شود و نیز مورد ارزیابی واقع می گردد. پس از اطمینان از آرد٬ حلیت در نان و سایر فرآورده های آردی باز به افزودنی ها بر می گردد.
موادی همچون روغن٬ شکر٬ شیر خشک٬ بهبود دهنده ها٬ مواد نگهدارنده و مواد طعم دهنده و برخی افزودنی های دیگر که در این فرآورده ها استفاده می شود توسط کارشناسان استاندارد حلال مورد ارزیابی قرار می گیرد به ویژه ژلاتین که در نوع شیرینی ها استفاده می شود باید منشایابی گردد که از نوع حلال باشد.
این صنعت به لحاظ تنوع و گسترگی مصرف از بخش هائی است که مصرف کننده انتظار دارد کارشناسی های لازم به ویژه در مورد حلیت آن انجام شود تا او با اطمینان خاطر مصرف نماید.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری حلال جهانی می باشد
طراحی و اجرا از گروه طرح و پردازش باتیس