rss feed search icon rss feed rss feed
«محصول حلال سال» در نمایشگاه مسکو معرفی می‌شود **** مراجعه ورزشکاران ایرانی به رستوران های غیر حلال **** "حلال جهانی" تنها لوگوی معتبر حلال برای صادرات به دبی **** برگزاری دوازدهمین نشست هیات مدیره اسمیک **** تحقق اقتصاد مقاومتی با توسعه گردشگری حلال **** حلال جهاني در كره جنوبي **** مالزی از سفر گردشگران ایرانی چقدر درآمد داشت؟ **** محصولات دارویی حلال اسپانیا در راه ایران **** همایش حلال در رسانه، فرهنگ و هنر برگزار می شود **** ۱۰ مصوبه اصلی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۹۴ تشریح شد **** سود بانکی مصداق ربا است **** موسسه جهانی حلال (اتاق بازرگانی) فاقد مجوز است **** حلال جهانی در روزنامه اقتصاد نمایشگاه **** پایان دوره های آموزشی حلال در کره با اهداء گواهینامه **** سال ٢٠١٦ سال گردشگری ايران **** تلاش چین برای تصویب قانون ترویج مواد غذایی حلال **** حلال جهانی در نمایشگاه آی فود مشهد **** سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان استاندارد حلال در کشور است **** اسلام در ژاپن؛ از مسلمان شدن اولین شهروند تا افزایش جمعیت... **** نشست مطبوعاتی حلال جهانی در کره جنوبی **** لزوم ارائه آموزش‌های لازم در زمینه گردشگری حلال **** بزرگداشت روز جهانی حلال **** موافقت هيات دولت با تشکیل «شورای سیاستگذاری و راهبری حلال» **** اهميت مكمل هاي غذايي **** تاکنون 1500 شرکت داخلی نشان تجاری حلال دریافت کرده‌اند **** نخستین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال در کشور **** حضور حلال جهانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه **** هفتمین همایش بین‌المللی محصولات حلال در بروکسل **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** بانک های ربوی در حال جنگ با ما هستند **** برگزاری نمایشگاه بزرگ بین المللی گلفود 2016 **** حلال جهانی در همایش ملی صادرات دام،طیور و آبزیان **** ایده «حلال در رسانه، فرهنگ و هنر» برای اولین بار در جهان مطرح شد **** چرخ صنعت غذا با صادرات غذای حلال ، تندتر می چرخد **** حلال جهانی در نمایشگاه آگروفود **** ‎همكاري ايران و فرانسه در موضوع آبزيان **** شماره جديد "حلال نشان برين" **** همایش و نمایشگاه حلال در تایلند **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** مالزی، شاهراه ورود به دنیای تجارت محصولات و مواد غذایی حلال **** رونمایی از ویرایش جدید هزاره حلال در آگروفود **** حلال جهاني در نمايشگاه شيريني و شكلات ****
google plus halal press linked in halal press twitter halal press facebook halal press
خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را وارد فرمایید:

موسسه حلال جهانی
سه شنبه 16 تير ماه 1394 ساعت 10:46

حلال، نشان‌برین (قسمت پنجاهم)

حلال و کوشر:


واژه «کوشر» را شاید شنیده باشید، کوشر یا کشروت، همان «حلال» بر حسب احکام عهد عتیق است و غیر حلال «طریفه» نامیده می شود.
احکام حلال و حرام در سفر لاویین و تثنیه عهد قدیم به اجمال ذکر شده اما تفضیل آن در مشنه و تلمود (کتاب خاخام ها و شولحن عروک) آمده است و آن مجموعه قوانین و تشریعیات غذایی کلیمیان است که تقریبا از سه هزار سال پیش، کم و بیش بین آنها رایج بوده است.
بر پایه قوانین کوشر در عهد قدیم، خوردن خوک، شتر، حیوانات و پرندگان گوشتخوار و نوشیدن خون جانداران مجاز نیست و از آبزیان آنها که دارای فلس (پولک) و باله باشند کوشر (حلال) هستند و گوشت حیوانات غیر نشخوار کننده پاک نیست.
در ذبح حیوان نیز باید کاملا خون بیرون کشیده شود و آزار جانور پیش از مرگ، گوشـت آن را نـاپاک می کند. کلیمیان در مورد حلیت تمام حبوبات نیز دستورات خاصی داشته و حتی برای پخت غذا نیز آدابی دارند. میوه ها و سبزیجات در صورت شسته شدن و عاری بودن از آفات و ناپاکی ها، کوشر هستند و ظروف کوشر و غیر کوشر باید مجزا باشد و تمیز کردن ظروف غیر کوشر فقط با آب بسیار داغ امکان پذیر است.در مورد حلال در عهد قدیم و جدید در مقاله«حلال در ادیان دیگر‌» مطالبی گفته شد، به طور خلاصه مشابهت‌های زیادی بین آن احکام و اسلام وجود دارد که در یک بحث تطبیقی می‌تواند مورد پژوهش قرار گیرد. در نحوه ذبح نیز کاربرد شوک مجاز نیست و باید به طریق طبیعی و سنتی حیوان ذبح شود.
اکنون کارخانجاتی در کشورهای مختلف مختص تولیدات کوشر هستند و محصولات خود را با علامت خاص کوشر عرضه می کنند و بسیاری از فروشگاه‌های آمریکایی و اروپایی قفسه هایی را به این محصولات اختصاص داده اند و اتحادیه کلیمیان ارتدکس تولیدات حدود ۴۵۰۰ کارگاه تولید محصولات کوشر را زیر نــظر دارد و حــدود ۳۰۰ ســازمان فـقط در آمــریکــا، گواهی های کوشر را صادر می کنند و حجم بسیار زیاد این تجارت، کوشر را به یک فرآیند اقتصادی قابل توجه تبدیل کرده است که البته اصلا قابل مقایسه با حجم تجارت محصولات حلال نیست ولی از یک واقعیت اقتصادی حکایت دارد.
گفته می‌شود نمایشگاه بین المللی خدمات و غذای کوشر در نیویورک سالانه نزدیک سه میلیارد دلار فروش دارد.
پس از سه هزاره نشیب و فرازها در دین یهود و تحــریف هائی کــه در این دین انجام گرفته هنوز مشابهت های فراوانی را بین غذاهای حلال و حرام در دین یهود و دین اسلام می توان مشاهده کرد. از جمله حرمت گوشت خوک و بعضی حیوانات حرام گوشت و نحوه ذبح و امثال آن. این موضوع نشان دهنده آن است که اعتقاد دینی و وحی در طول این سه هزاره چطور در جان و دل معتقدان ساری و جاری بوده و احکام آن در زندگی روزمره آنها نقش آفرین است.موسسه حلال جهانی در نظر دارد اینگونه بحث های تطبیقی بین ادیان ابراهیمی را با همکاری حوزه های علمیه و مراکز دانشگاهی ساماندهی و نتایج آن را در دسترس علاقمندان قرار دهد.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری حلال جهانی می باشد
طراحی و اجرا از گروه طرح و پردازش باتیس