rss feed search icon rss feed rss feed
«محصول حلال سال» در نمایشگاه مسکو معرفی می‌شود **** مراجعه ورزشکاران ایرانی به رستوران های غیر حلال **** "حلال جهانی" تنها لوگوی معتبر حلال برای صادرات به دبی **** برگزاری دوازدهمین نشست هیات مدیره اسمیک **** تحقق اقتصاد مقاومتی با توسعه گردشگری حلال **** حلال جهاني در كره جنوبي **** مالزی از سفر گردشگران ایرانی چقدر درآمد داشت؟ **** محصولات دارویی حلال اسپانیا در راه ایران **** همایش حلال در رسانه، فرهنگ و هنر برگزار می شود **** ۱۰ مصوبه اصلی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۹۴ تشریح شد **** سود بانکی مصداق ربا است **** موسسه جهانی حلال (اتاق بازرگانی) فاقد مجوز است **** حلال جهانی در روزنامه اقتصاد نمایشگاه **** پایان دوره های آموزشی حلال در کره با اهداء گواهینامه **** سال ٢٠١٦ سال گردشگری ايران **** تلاش چین برای تصویب قانون ترویج مواد غذایی حلال **** حلال جهانی در نمایشگاه آی فود مشهد **** سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان استاندارد حلال در کشور است **** اسلام در ژاپن؛ از مسلمان شدن اولین شهروند تا افزایش جمعیت... **** نشست مطبوعاتی حلال جهانی در کره جنوبی **** لزوم ارائه آموزش‌های لازم در زمینه گردشگری حلال **** بزرگداشت روز جهانی حلال **** موافقت هيات دولت با تشکیل «شورای سیاستگذاری و راهبری حلال» **** اهميت مكمل هاي غذايي **** تاکنون 1500 شرکت داخلی نشان تجاری حلال دریافت کرده‌اند **** نخستین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال در کشور **** حضور حلال جهانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه **** هفتمین همایش بین‌المللی محصولات حلال در بروکسل **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** بانک های ربوی در حال جنگ با ما هستند **** برگزاری نمایشگاه بزرگ بین المللی گلفود 2016 **** حلال جهانی در همایش ملی صادرات دام،طیور و آبزیان **** ایده «حلال در رسانه، فرهنگ و هنر» برای اولین بار در جهان مطرح شد **** چرخ صنعت غذا با صادرات غذای حلال ، تندتر می چرخد **** حلال جهانی در نمایشگاه آگروفود **** ‎همكاري ايران و فرانسه در موضوع آبزيان **** شماره جديد "حلال نشان برين" **** همایش و نمایشگاه حلال در تایلند **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** مالزی، شاهراه ورود به دنیای تجارت محصولات و مواد غذایی حلال **** رونمایی از ویرایش جدید هزاره حلال در آگروفود **** حلال جهاني در نمايشگاه شيريني و شكلات ****
google plus halal press linked in halal press twitter halal press facebook halal press
خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را وارد فرمایید:

موسسه حلال جهانی
دو شنبه 19 آبان ماه 1393 ساعت 10:51

حلال، نشان برین (قسمت بیست و یکم)

حلال و استانداردها:

واژه استاندارد به معنای نظم و قانون است. هر کاری که طبق اصول منظم و بر اساس قانون متعلق به خودش انجام شود استاندارد نامیده می شود و از سوی مراکز ذی ربط می تواند گواهی انطباق با استاندارد مربوطه را دریافت کند. استانداردها فقط مربوط به کالاها نیستند و بسیاری از خدمات را شامل می شوند. امروز پذیرفته شده است که هر کالا یا خدماتی باید در یک چهار چوب مشخص ارائه شود و این چهار چوب را می توان با استانداردها تعریف کرد.
تقریبا همه کشورها برای خود استاندارد ملی دارند که در قالب آن برای کالاها و خدمات داخلی ضوابط را معین می کنند. استاندارد باعث می شود که مصرف کننده با خیال راحت کالا و خدمات مورد نیاز خود را انتخاب و مصرف کند. اگر استانداردها نباشند زندگی پر خطر و حادثه آفرین خواهد شد. هر روز بر تعداد استانداردها به وسیله موسسات استاندارد افزوده می شود تا اطمینان بخشی برای مصرف کنندگان در همه زمینه ها تحقق یابد.
در ایران موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران (ISIRI) در سال ۱۳۳۹آغاز به کار کرد و در سال ۱۹۶۰به عضویت سازمان بین المللی ISOدر آمد. ایزو (ISO) که مخفف سازمان بین المللی استاندارد است که فدراسیون بین المللی متشکل از نهادهای ملی استاندارد در نزدیک ۱۸۰کشور دنیاست که کارش را در سال ۱۹۴۷شروع کرد و استانداردهای وضع شده توسط آن با عنوان ایزو شناخته می شود. مثل ایزو ۱۴۰۰۱و ۲۲۰۰۰.
استاندارد اروپا نیز با عبارت مخفف (CE) شناخته می شود و محصولاتی که واجد دریافت علامت CEمی شوند باید از نظر سلامت امنیت و مضر نبودن برای جسم انسان و طبیعت مورد بررسی قرار گیرند تا حائز این نشان شوند. موسسه استاندارد آمریکا نیز با عنوان ANSIشناخته می شود که یک موسسه خصوصی غیر انتفاعی است.
موسسه استاندارد آلمان نیز (DIN ) نام دارد که جزو استانداردهای سختگیرانه است و سازمانی به نام (TUV) نیز از استانداردهای معتبر آلمان است که به عنوان مشاور مستقل بر سلامت کارکرد کالاها برای انسان و محیط زیست فعالیت می کند.
استاندارد حلال نخست در مالزی در سال ۲۰۰۴تدوین و در سال ۲۰۰۶توسط بنگاه توسعه صنعت حلال (HDC) برای هماهنگی و یکپارچگی در صنعت حلال این کشور ابلاغ شد.
استاندارد ملی غذای حلال ایران نیز به همت موسسه استاندارد و گروهی از کارشناسان که من نیز توفیق حضور در آن را داشتم در سال ۱۳۸۹با نام استاندارد ۱۲۰۰۰ تدوین و ابلاغ شد .استاندارد بین المللی غذای حلال نیز با استانداردهای جانبی اش یعنی استاندارد گروه های گواهی دهنده و استاندارد گروه های اعتبار بخشی ظرف سه سال توسط گروه کارشناسان سازمان همکاری های اسلامی (OIC) تدوین و در سال۲۰۱۰در استانبول ترکیه تصویب و به امضای وزرای کشورهای اسلامی رسید که من نیز سهم کوچکی در تدوین این استاندارد داشتم و بزرگانی از کشورمان نیز به این فرآیند کمک شایانی داشتند.
امروز حلال در زمینه استاندارد مواد غذایی به یک اجماع جهانی دست یافته است و کشورها آرام آرام در مرحله اجرائی آن هستند. اگر چه مشکلاتی در اجرا پیش می آید ولی حرکت به سوی کمال پیش می رود. بحث اساسی در زمینه استاندارد حلال از یک سو به مصرف کنندگان مربوط می شود که کالاها را فقط با استاندارد حلال بخواهند و از سوی دیگر به بنگاه های ارائه کننده کالا و خدمات بر می گردد که خود را با این استاندارد انطباق دهند.
با همکاری این دو گروه استقرار استانداردها در کشورها با سهولت بیشتری انجام می پذیرد.
دکترعبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری حلال جهانی می باشد
طراحی و اجرا از گروه طرح و پردازش باتیس