rss feed search icon rss feed rss feed
«محصول حلال سال» در نمایشگاه مسکو معرفی می‌شود **** مراجعه ورزشکاران ایرانی به رستوران های غیر حلال **** "حلال جهانی" تنها لوگوی معتبر حلال برای صادرات به دبی **** برگزاری دوازدهمین نشست هیات مدیره اسمیک **** تحقق اقتصاد مقاومتی با توسعه گردشگری حلال **** حلال جهاني در كره جنوبي **** مالزی از سفر گردشگران ایرانی چقدر درآمد داشت؟ **** محصولات دارویی حلال اسپانیا در راه ایران **** همایش حلال در رسانه، فرهنگ و هنر برگزار می شود **** ۱۰ مصوبه اصلی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۹۴ تشریح شد **** سود بانکی مصداق ربا است **** موسسه جهانی حلال (اتاق بازرگانی) فاقد مجوز است **** حلال جهانی در روزنامه اقتصاد نمایشگاه **** پایان دوره های آموزشی حلال در کره با اهداء گواهینامه **** سال ٢٠١٦ سال گردشگری ايران **** تلاش چین برای تصویب قانون ترویج مواد غذایی حلال **** حلال جهانی در نمایشگاه آی فود مشهد **** سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان استاندارد حلال در کشور است **** اسلام در ژاپن؛ از مسلمان شدن اولین شهروند تا افزایش جمعیت... **** نشست مطبوعاتی حلال جهانی در کره جنوبی **** لزوم ارائه آموزش‌های لازم در زمینه گردشگری حلال **** بزرگداشت روز جهانی حلال **** موافقت هيات دولت با تشکیل «شورای سیاستگذاری و راهبری حلال» **** اهميت مكمل هاي غذايي **** تاکنون 1500 شرکت داخلی نشان تجاری حلال دریافت کرده‌اند **** نخستین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال در کشور **** حضور حلال جهانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه **** هفتمین همایش بین‌المللی محصولات حلال در بروکسل **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** بانک های ربوی در حال جنگ با ما هستند **** برگزاری نمایشگاه بزرگ بین المللی گلفود 2016 **** حلال جهانی در همایش ملی صادرات دام،طیور و آبزیان **** ایده «حلال در رسانه، فرهنگ و هنر» برای اولین بار در جهان مطرح شد **** چرخ صنعت غذا با صادرات غذای حلال ، تندتر می چرخد **** حلال جهانی در نمایشگاه آگروفود **** ‎همكاري ايران و فرانسه در موضوع آبزيان **** شماره جديد "حلال نشان برين" **** همایش و نمایشگاه حلال در تایلند **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** مالزی، شاهراه ورود به دنیای تجارت محصولات و مواد غذایی حلال **** رونمایی از ویرایش جدید هزاره حلال در آگروفود **** حلال جهاني در نمايشگاه شيريني و شكلات ****
google plus halal press linked in halal press twitter halal press facebook halal press
خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را وارد فرمایید:

موسسه حلال جهانی
دو شنبه 6 بهمن ماه 1393 ساعت 12:36

حلال، نشان برين (قسمت سي و يكم)

حلال و ژلاتين:

ژلاتین ماده‌ای جامد نیمه شفاف، بی‌رنگ، ترد و کمابیش بي بو و بي مزه است که از کلاژن درون پوست و استخوان جانوران به‌دست می‌آید. براي توليد ژلاتين، پوست و استخوان حیواناتی مثل گاو و یا ماهی را در آب جوشانده و به وسیله اسید، محلولی را از آن استخراج می‌کنند که این فرآیند چندین روز طول می‌کشد كه با فرآوری این محلول و خشک کردن آن ژلاتین حاصل می‌شود. طیف رنگی آن از زرد کم‌رنگ تا سفید می‌باشد و دارای حدود نود درصد پروتئین، دو درصد نمک‌های معدنی و حدود هشت درصد آب (بسته به منبع مورد استفاده آن) می‌باشد. همچنین فاقد قند، چربی و مواد افزودنی است.

این ماده معمولاً به‌عنوان عامل ژله ای کننده در صنایع غذایی، داروسازی، عکاسی و لوازم آرایشی و بهداشتی به‌کار می‌رود. مواد حاوی ژلاتین و یا چیزهایی با عملکرد مشابه این ماده، ژلاتینی نامیده می‌شوند. ژلاتین یک گونه تغییرناپذیر هیدرولیز شده از کلاژن است و به‌عنوان یک ماده خوراکی طبقه‌بندی شده‌است. ژلاتین در ساخت برخی آب نبات‌های چسبناک و نیز فراورده‌هایی مانند ژله، مارشمالو و برخی ماست‌های کم‌چرب به‌کار برده می‌شود. ژلاتین به دلیل دار بودن ویژگی‌های ایجاد ژل و قوام‌دهندگی، به طور گسترده‌ای در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ژله‌ها، مارمالادها، آبنبات‌ها، پاستیل‌ها، بستنی‌ها و برخی شیرینی‌ها از جمله فراورده‌هایی هستند که در ساخت آنها از ژلاتین استفاده می‌شود. به‌منظور بالابردن کیفیت خوراکی‌های حاوی ژلاتین، لازم است که این ماده به روش درست از استخوان استخراج شود که یکی از بهترین روش‌ها، روش آنزیمی است.

 ژلاتين را مي توان از منابع حرام يا حلال تهيه نمود. حلال بودن ژلاتين بستگي به ماهيت مواد خام مورد استفاده براي توليد آن دارد. غالبا ژلاتين ها در دو گروه طبقه بند ي مي شوند. ژلاتين نوع A كه منحصراً از پوست خوك تهيه شده و براي مصرف مسلمانان حرام است و ژلاتين نوع B كه از پوست گاو يا گوساله و استخوان آن كه به روش ذبح شرعي كشتار شده اند تهيه مي شود. ژلاتين تهيه شده از پوست ماهي به شرطي كه از ماهيهاي تهيه شده باشد كه از نظر مصرف كننده مسلمان در زمره گونه هاي مورد قبول باشد، حلال خواهد بود. با توجه به وسعت كاربرد ژلاتين، شناخت محصولات ژلاتيني موجود در بازار و نيز توجه به حلال بودن ژلاتين مصرف شده در محصولات غذايي از اهميت بسزا يي برخوردار است . توليد و عرضه ژلاتين حلال نه تنهااز نظر تجارت جهاني حائز اهميت است بلكه نگرانيهاي مسلمانان درمورد مصرف محصولات حاوي ژلاتين را نيز بر طرف خواهد نمود.بخاطر كم بودن ژلاتين هاي حلال بعضي به جايگزين هاي آن روي آورده اند 

ژل‌های جایگزین می‌توانند از منابعی طبیعی از قبیل آگار (نوعی جلبک)، پکتین (کربوهیدرات گیاهی)، کاراگینان و یا کانجک به‌دست بیایند. البته این گزینه‌ها مسائل بهداشتی خاص خود را به همراه دارند.

به هرحال يكي از پايه هاي مهم مميزي حلال درمحصولات غذايي و دارويي، موضوع ژلاتين است كه مورد ارزيابي قرار مي گيرد كه به همين خاطر صنعت ژلاتين را از اهميت زيادي برخوردار مي نمايد.

دکتر عبدالحسین فخاری

دبیر کل موسسه حلال جهانی

 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری حلال جهانی می باشد
طراحی و اجرا از گروه طرح و پردازش باتیس