rss feed search icon rss feed rss feed
«محصول حلال سال» در نمایشگاه مسکو معرفی می‌شود **** مراجعه ورزشکاران ایرانی به رستوران های غیر حلال **** "حلال جهانی" تنها لوگوی معتبر حلال برای صادرات به دبی **** برگزاری دوازدهمین نشست هیات مدیره اسمیک **** تحقق اقتصاد مقاومتی با توسعه گردشگری حلال **** حلال جهاني در كره جنوبي **** مالزی از سفر گردشگران ایرانی چقدر درآمد داشت؟ **** محصولات دارویی حلال اسپانیا در راه ایران **** همایش حلال در رسانه، فرهنگ و هنر برگزار می شود **** ۱۰ مصوبه اصلی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۹۴ تشریح شد **** سود بانکی مصداق ربا است **** موسسه جهانی حلال (اتاق بازرگانی) فاقد مجوز است **** حلال جهانی در روزنامه اقتصاد نمایشگاه **** پایان دوره های آموزشی حلال در کره با اهداء گواهینامه **** سال ٢٠١٦ سال گردشگری ايران **** تلاش چین برای تصویب قانون ترویج مواد غذایی حلال **** حلال جهانی در نمایشگاه آی فود مشهد **** سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان استاندارد حلال در کشور است **** اسلام در ژاپن؛ از مسلمان شدن اولین شهروند تا افزایش جمعیت... **** نشست مطبوعاتی حلال جهانی در کره جنوبی **** لزوم ارائه آموزش‌های لازم در زمینه گردشگری حلال **** بزرگداشت روز جهانی حلال **** موافقت هيات دولت با تشکیل «شورای سیاستگذاری و راهبری حلال» **** اهميت مكمل هاي غذايي **** تاکنون 1500 شرکت داخلی نشان تجاری حلال دریافت کرده‌اند **** نخستین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال در کشور **** حضور حلال جهانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه **** هفتمین همایش بین‌المللی محصولات حلال در بروکسل **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** بانک های ربوی در حال جنگ با ما هستند **** برگزاری نمایشگاه بزرگ بین المللی گلفود 2016 **** حلال جهانی در همایش ملی صادرات دام،طیور و آبزیان **** ایده «حلال در رسانه، فرهنگ و هنر» برای اولین بار در جهان مطرح شد **** چرخ صنعت غذا با صادرات غذای حلال ، تندتر می چرخد **** حلال جهانی در نمایشگاه آگروفود **** ‎همكاري ايران و فرانسه در موضوع آبزيان **** شماره جديد "حلال نشان برين" **** همایش و نمایشگاه حلال در تایلند **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** مالزی، شاهراه ورود به دنیای تجارت محصولات و مواد غذایی حلال **** رونمایی از ویرایش جدید هزاره حلال در آگروفود **** حلال جهاني در نمايشگاه شيريني و شكلات ****
google plus halal press linked in halal press twitter halal press facebook halal press
خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را وارد فرمایید:

موسسه حلال جهانی
دو شنبه 24 شهريور ماه 1393 ساعت 15:15

حلال، نشان برین (قسمت پانزدهم)

تاریخچه ای از همایش های حلال :

شاید بتوان گفت نخستین همایش های حلال به همت مسلمانان تایلند در بانکوک برگزار شد. مسلمانان تایلند شاید ده درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند اما بسیار فعال و در تهیه غذای حلال پیشرو هستند. مفتی بزرگ آنان، سرپرستی موسسه حلال تایلند را هم به عهده دارد و ساختمان و تشکیلات مرتبی هم در یکی از شهر های حاشیه پایتخت به همراه یک مرکز تبلیغ اسلامی بر پا کرده اند. نخستین تنظیمات و پیش نویس و آئین نامه صدور گواهی حلال را هم تنظیم کردند و مدعی هستند که پیش از مالزی این تنظیمات علمی را نوشته اند و مالزی از روز مدارک آنان رو نوشت برداری کرده است.

این اقلیت مسلمان توانسته است با آرم و تنظیمات مشخصی، یک دایرکتوری از تولیدکنندگان حلال در تایلند را هم فراهم آورده و هر ساله همایشی هم ترتیب می دهند. من چند بار به دعوت آنان از آن مرکز و دفاتر آن در شهرهای مختلف بازدید کرده و سخنرانی هم کرده ام، بعد از آنها مالزی است که هر ساله با برگزاری نمایشگاه حلال میهاس از سوی مرکز توسعه تجارت  مالزی به موضوع حلال پرداحته و در حاشیه آن همایش هایی از سوی دو مرکز توسعه حلال(HDC) و اتحادیه فراگیر بین المللی حلال(IHI)  به مدت دو تا سه روز در اواخر مارس و اوایل آوریل (فروردین ماه) برگزار می کنند و مقالات تحقیقی جدید در موضوعات مختلف حلال را در آنجا ارائه می کنند که همیشه در محل همایش های برج دوقلوی کوالالامپور (کانوشن سنتر) برگزار شده است. بعد از آن اندونزی است که موسسه حلال آن زیر نظر مجمع فتوا اداره می شود و اخیرا با ادعای هماهنگ کننده  حلال در کل جهان،  مرکزی را تشکیل داده و هر ساله مراکز حلال مختلف و پراکنده را از این سو و آنسوی جهان به آنجا فراخوان کرده و در مدت یک هفته مطالبی علمی را برای آنها ارائه نموده و سعی دارد یکنوع اعمال مدیریت  بر آنها داشته باشد. مراکز حلال در ایران، ترکیه، روسیه، کویت، امارات و به تازگی بلژیک و چین و فرانسه هم همایش هائی در موضوع حلال تشکیل و میهمانانی را از نقاط مختلف برای سخنرانی دعوت کرده اند.

از حدود یک دهه قبل به این طرف، نوع این همایش ها را رصد کرده چه به شکل حضور و یا بررسی مقالات ارائه شده در آنها، مطالب جدیدشان را از نظر گذرانده ام، تم اصلی همه آنها توسعه روز افزون بازار محصولات حلال و رفع چالش های آن و پاسخ به نیاز های علمی و پژوهشی این بازار و توسعه حلال به مرزهای فراتر از غذا و خوردنی ها بوده است. این همایش ها که کم کم دارد  به یک روند در همه کشورها تبدیل شده و هر ساله همایش جدیدی در کشوری جدید برپا می شود، به توسعه دانش در صنعت حلال انجامیده است. آخرین همایش از این نوع،  همایش و کارگاه آموزشی،  8-10 سپتامبر2014 ( 17-19 شهریور) در ایران در محل سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در شهریار برگزار شد و میهمانانی را از  کشور های مختلف در موضوع « تجاری سازی و استاندارد سازی غذای حلال» به سخنرانی پرداختند. این همایش از سوی دفتر علوم و انتقال فناوری اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IORA) و با همکاری بانک توسعه اسلامی، وزارت علوم، موسسه استاندارد، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی، موسسه حلال جهانی و بعضی فعالان صنعت غذا برگزرا گردید. سخنرانی ها به زبان انگلیسی ارائه می شد و در میان آنها دکتر ریاض یکی از دو نویسنده کتاب « تولید غذای حلال» ( که به فارسی هم با ترجمه دکتر خانزادی و تعلیقات بنده منتشر شده است) حضور داشتند. عنوان سخنرانی من «گسترش صنعت حلال و تاثیر آن بر تجارت جهانی » بود و پیشنهاد کردم که موسسه حلال جهانی به عنوان مشاور دفتر علوم و انتقال فناوری اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IORA) برای کشورهای عضو این اتحادیه، تنظیمات حلال را مستقر سازد.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیر کل موسسه حلال جهانی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری حلال جهانی می باشد
طراحی و اجرا از گروه طرح و پردازش باتیس