خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
دریافت اپلیکیشن حلال
آرشیو اخبار
"هفدمین نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات ایران"
دستوروزیر صنعت به اتاق بازرگانی برای عدم صدور نشان حلال
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی "I Food"در تاریخ 3 الی 6 شهریور ماه سال 1397 در شهر مشهد برگزار می شود.
«بیست و پنجمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته ايران آگروفود 2018»
نمایشگاه بین المللی محصولات حلال روسیه 6 الی 8 اردیبهشت
نمایشگاه بین المللی حلال اکسپوی روسیه
در مسکو؛ کنفرانس مطبوعاتی با موضوع «حلال در صنعت هتلداری» برگزار شد
دعوت از صنايع غذايي برتر براي شركت رايگان در نمايشگاه هند
فواید هتلهای ویژه مسلمانان چرا \\\"حلال توریسم\\\" پولساز است
نمایشگاه مواد غذایی و ماشین آلات وابسته شیراز 96 بیستمین دوره، در تاریخ 24 الی 27 بهمن ماه 96 برگزار می شود.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را
وارد فرمایید:
آموزش
گفتگو
شنبه 26 مهر ماه 1393 ساعت 11:40
آموزش تورگردانها برای ارائه خدمات حلال
دبیرکل مؤسسه حلال جهانی در مصاحبه با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)٬ از تدوین پروپوزال گردشگری حلال ایران و ارائه آن به مناطق آزاد گردشگری خبر داد و گفت: تورگردانهای کشور برای ارائه خدمات به گردشگران مسلمان آموزش میبینند.
عبدالحسین فخاری اعلام کرد: پیرو صحبتهای رئیس جمهور که در ابتدای سال مطرح و خواستار تلاش برای تبدیل مناطق آزاد گردشگری به مهدهای گردشگری حلال شدند، برای عملیاتی و اجرایی کردن این مسئله اقداماتی را آغاز و پروپوزال گردشگری حلال را تهیه و به هفت مبادی گردشگری یعنی مناطق آزاد گردشگری ارسال کردیم.
وی ادامه داد: با برخی از این مناطق نیز تفاهمنامه همکاری برای استقرار این پروپوزال امضا شده و اکنون در مورد هتلها، آژانسهای گردشگری، رستورانها و ... در حال اجرای طرح گردشگری حلال هستیم به ویژه اینکه برای توجیه و آموزش مسئولان هتلها، آژانسهای گردشگری و رستورانها برنامه داریم.
تورگردانهای کشور برای ارائه خدمات به گردشگران مسلمان آموزش میبینند
فخاری از اجرای برنامه آموزشی ظرف یک ماهه آینده برای تمام آژانسها و تورگردانهای کشور خبر داد و گفت: برای این افراد یک دوره آموزشی اجرا خواهیم کرد تا بدانند که چه خدماتی باید به گردشگران مسلمان ارائه دهند.
وی گام بعدی را ارائه اسامی مراکز ارائه کننده گردشگری حلال به تورهای خارجی عنوان و اظهار کرد: بدین ترتیب اسامی تورهایی که میخواهند گردشگر مسلمان به ایران بیاورند در سایت حلال ارائه میشود تا گردشگران بدانند چه مراکزی در ایران استاندارد حلال را دارا هستند.
دبیرکل مؤسسه حلال جهانی بر اهمیت اجرای بحث گردشگری حلال به صورت علمی و عملی تأکید کرد و گفت: این اقدام کار بزرگی است که باید متولی آن سازمان میراث فرهنگی باشد اما با توجه به اینکه این سازمان نهادی دولتی است و نهادهای دولتی باید کارها را از طریق برون سپاری به مراکز خصوصی انجام دهند مؤسسه حلال جهانی در حال اجرای این برنامه است.
یکسان بودن قوانین گردشگری حلال برای تمامی کشورها
وی در پاسخ به این سؤال که در ایران خدمات غیر حلال در هتلها، رستورانها و ... به طور کلی ارائه نمیشود، پس چه لزومی برای آموزش و تصریح بر حلال بودن محصولات و خدمات وجود دارد؟ گفت: قوانین گردشگری حلال در جهان برای همه کشورها بدون در نظر گرفتن جغرافیای محل و منطقه تدوین میشود و همه باید بر اساس آن استاندارها رفتار کنند.
فخاری تصریح کرد: بحث حلال یک استاندارد بینالمللی دارد که ایران نیز مانند 57 کشور دیگر اسلامی بایست استاندارد حلال را در حوزههای مختلف غدا، دارو، گردشگری و ... رعایت کند. استاندارد حلال یک استاندارد بینالمللی برای مطمئن شدن مصرف کننده از حلال بودن محصول و خدمات است و ربطی به جغرافیا ندارد که مثلاً گفته شود در ایران، عربستان و برخی دیگر از کشورهای اسلامی همه چیز حلال است.
دبیرکل مؤسسه حلال جهانی ادامه داد: ما باید از دید یک خارجی نگاه کنیم که مثلاً میخواهد بداند ماءالشعیر، کنسروماهی و ... که استفاده میکند، حلال است یا خیر و باید یک نهادی این اطمینان را به مصرف کننده بدهد که وقتی آرم حلال بر روی محصول خورده است، با خیال راحت محصول را مصرف کند.
جهت قبله و ساعات شرعی در هتلها باید مشخص شود
وی تشریح کرد: یک گردشگر مسلمان انتظار دارد وقتی وارد ایران میشود خدمات حلال با استانداردهای مشخص دریافت کند؛ مثلاً در هتل جهت قبله و ساعات شرعی برایش مشخص باشد، مشروبات الکلی برایش سرو نشود و ... . درست مثل تولیدات کارخانجات که هر چه در ایران تولید میشود حلال است اما باید آرم استاندارد حلال داشته باشد تا در همه جای دنیا به عنوان محصولی حلال شناخته شده مورد استفاده قرار گیرد.
فخاری در پایان تأکید کرد: باید خودمان را با این استاندارهای حلال جهانی هماهنگ کرده و اعلام کنیم که این استانداردها را دارا هستیم.
عبدالحسین فخاری اعلام کرد: پیرو صحبتهای رئیس جمهور که در ابتدای سال مطرح و خواستار تلاش برای تبدیل مناطق آزاد گردشگری به مهدهای گردشگری حلال شدند، برای عملیاتی و اجرایی کردن این مسئله اقداماتی را آغاز و پروپوزال گردشگری حلال را تهیه و به هفت مبادی گردشگری یعنی مناطق آزاد گردشگری ارسال کردیم.
وی ادامه داد: با برخی از این مناطق نیز تفاهمنامه همکاری برای استقرار این پروپوزال امضا شده و اکنون در مورد هتلها، آژانسهای گردشگری، رستورانها و ... در حال اجرای طرح گردشگری حلال هستیم به ویژه اینکه برای توجیه و آموزش مسئولان هتلها، آژانسهای گردشگری و رستورانها برنامه داریم.
تورگردانهای کشور برای ارائه خدمات به گردشگران مسلمان آموزش میبینند
فخاری از اجرای برنامه آموزشی ظرف یک ماهه آینده برای تمام آژانسها و تورگردانهای کشور خبر داد و گفت: برای این افراد یک دوره آموزشی اجرا خواهیم کرد تا بدانند که چه خدماتی باید به گردشگران مسلمان ارائه دهند.
وی گام بعدی را ارائه اسامی مراکز ارائه کننده گردشگری حلال به تورهای خارجی عنوان و اظهار کرد: بدین ترتیب اسامی تورهایی که میخواهند گردشگر مسلمان به ایران بیاورند در سایت حلال ارائه میشود تا گردشگران بدانند چه مراکزی در ایران استاندارد حلال را دارا هستند.
دبیرکل مؤسسه حلال جهانی بر اهمیت اجرای بحث گردشگری حلال به صورت علمی و عملی تأکید کرد و گفت: این اقدام کار بزرگی است که باید متولی آن سازمان میراث فرهنگی باشد اما با توجه به اینکه این سازمان نهادی دولتی است و نهادهای دولتی باید کارها را از طریق برون سپاری به مراکز خصوصی انجام دهند مؤسسه حلال جهانی در حال اجرای این برنامه است.
یکسان بودن قوانین گردشگری حلال برای تمامی کشورها
وی در پاسخ به این سؤال که در ایران خدمات غیر حلال در هتلها، رستورانها و ... به طور کلی ارائه نمیشود، پس چه لزومی برای آموزش و تصریح بر حلال بودن محصولات و خدمات وجود دارد؟ گفت: قوانین گردشگری حلال در جهان برای همه کشورها بدون در نظر گرفتن جغرافیای محل و منطقه تدوین میشود و همه باید بر اساس آن استاندارها رفتار کنند.
فخاری تصریح کرد: بحث حلال یک استاندارد بینالمللی دارد که ایران نیز مانند 57 کشور دیگر اسلامی بایست استاندارد حلال را در حوزههای مختلف غدا، دارو، گردشگری و ... رعایت کند. استاندارد حلال یک استاندارد بینالمللی برای مطمئن شدن مصرف کننده از حلال بودن محصول و خدمات است و ربطی به جغرافیا ندارد که مثلاً گفته شود در ایران، عربستان و برخی دیگر از کشورهای اسلامی همه چیز حلال است.
دبیرکل مؤسسه حلال جهانی ادامه داد: ما باید از دید یک خارجی نگاه کنیم که مثلاً میخواهد بداند ماءالشعیر، کنسروماهی و ... که استفاده میکند، حلال است یا خیر و باید یک نهادی این اطمینان را به مصرف کننده بدهد که وقتی آرم حلال بر روی محصول خورده است، با خیال راحت محصول را مصرف کند.
جهت قبله و ساعات شرعی در هتلها باید مشخص شود
وی تشریح کرد: یک گردشگر مسلمان انتظار دارد وقتی وارد ایران میشود خدمات حلال با استانداردهای مشخص دریافت کند؛ مثلاً در هتل جهت قبله و ساعات شرعی برایش مشخص باشد، مشروبات الکلی برایش سرو نشود و ... . درست مثل تولیدات کارخانجات که هر چه در ایران تولید میشود حلال است اما باید آرم استاندارد حلال داشته باشد تا در همه جای دنیا به عنوان محصولی حلال شناخته شده مورد استفاده قرار گیرد.
فخاری در پایان تأکید کرد: باید خودمان را با این استاندارهای حلال جهانی هماهنگ کرده و اعلام کنیم که این استانداردها را دارا هستیم.
یادداشت
تاریخ و اوقات شرعی
پیوند ها