خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
دریافت اپلیکیشن حلال
آرشیو اخبار
"هفدمین نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات ایران"
دستوروزیر صنعت به اتاق بازرگانی برای عدم صدور نشان حلال
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی "I Food"در تاریخ 3 الی 6 شهریور ماه سال 1397 در شهر مشهد برگزار می شود.
«بیست و پنجمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته ايران آگروفود 2018»
نمایشگاه بین المللی محصولات حلال روسیه 6 الی 8 اردیبهشت
نمایشگاه بین المللی حلال اکسپوی روسیه
در مسکو؛ کنفرانس مطبوعاتی با موضوع «حلال در صنعت هتلداری» برگزار شد
دعوت از صنايع غذايي برتر براي شركت رايگان در نمايشگاه هند
فواید هتلهای ویژه مسلمانان چرا \\\"حلال توریسم\\\" پولساز است
نمایشگاه مواد غذایی و ماشین آلات وابسته شیراز 96 بیستمین دوره، در تاریخ 24 الی 27 بهمن ماه 96 برگزار می شود.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را
وارد فرمایید:
آموزش
گفتگو
دو شنبه 13 مرداد ماه 1393 ساعت 13:0
حلال٬ نشان برین (قسمت نهم)
آیة الله سبحانی از مراجع عظام٬ به مناسبت هفدهم رمضان روز جهانی حلال پیام کوتاه ولی پر مغزی را صادر فرمودند که شایسته دقت و تامل ویژه صاحبنظران است. اینکه یکی از مراجع عظام به برپایی و فرهنگ آفرینی روز جهانی حلال ارج نهاده و از همه دست اندرکاران حلال تشکر می نماید خود بیانگر اهمیت این حرکت است.
ایشان در ابتدای پیام می فرمایند:
«با عرض سلام و تهنیت به کلیه کسانی که غذا و دارو و کلیه نیازهای انسانی را از طریق حلال تهیه نموده و در اختیار جامعه انسانی قرار می دهند، درود بر آنها...»
و سپس به فلسفه حلال و حرام در تشریع پرداخته واز اینکه روز به روز دانش بشری به فواید این تشریع اذعان می نماید پرده برداشته است:
« روایات اسلامی حاکی از آن است، آنچه را وحی آسمانی آن را حرام شمرده است دارای مفسده ای است و خوشبختانه علم روز هم پرده از روی این معنا برداشته و سبب شده است که وحی الهی حالت روشن و مبرهن به خود بگیرد.
بنابراین کلیه کسانی که آرزومندند در ظل عنایات الهی و پیام های نبوی و سفارش های وَلَوی زندگی کنند باید کوشش کنند که در زندگی از غذاهای حلال بهره مند شده و از هر نوع غذای حرام اجتناب کنند.»
آیة الله سبحانی سپس به روایتی از امام هشتم علیه السلام اشاره می نماید که تذکراتی در این زمینه دارد که مایه افتخار است:
« امام هشتم (علیه السلام) در بیان گسترده خود درباره محرمات، تذکراتی دارد که امروز برای ما مسلمانان مایه افتخار است. انتشار برخی از بیماری های جانکاه نشانه این است که جامعه از بهداشت اسلامی دوری جسته و به بهداشت غیر اسلامی رو آورده است.»
و در پایان آرزو می کنند که:
« امید آن که روزی که جامعه بشری همگی به غذاهای حلال رو کرده و عملا از آنچه ناپاک و ضررآفرین شمرده شده است بپرهیزد.»
روایتی که آیة الله سبحانی به آن اشاره فرمودند٬ روایتی است در کتاب «فقه الرضا علیه السلام» صفحه ۳۴ که ترجمه آن را تقدیم می نمایم:
« خداوند تبارک و تعالی٬ هیچ خوردنی و نوشیدنی را حلال نکرده مگر آنکه در آن منفعت و مصلحت بوده است و هیچ خوردنی و نوشیدنی را حرام نکرده مگر آنکه در آن زیانی و نابودی و فساد بوده است. پس هر چیز سودمند ونیروبخش جسم که باعث تقویت بدن می باشد حلال شده و هر چیزی که قوای جسمانی بدن را از بین ببرد و یا موجب مرگ شود٬ حرام است.»
شبیه این روایت از آن سلاله نبوت که به تفصیل علت حرمت خون٬ مردار٬ گوشت خوک و درندگان و نیم خورده آنها و خمر و ماهیان غیر فلس دار را بیان نموده و ایجاد فساد و بیماری در انسان را دلیل آن شمرده است.
« انا وجدنا کل ما احلّ الله تبارک و تعالی٬ ففیه صلاح العباد و بقاوءهم و لهم الیه الحاجة التی لا یستغنون عنها. ووجدنا المحرّم من الاشیاء لا حاجة الیه و وجدناه مفسداً داعیاً الی الفناء و الملاک...»
ما در می یابیم که آنچه خداوند حلال فرموده در آن مصلحت و بقای انسانها در آن بوده و آنها نیازمند آن هستند و آنچه را که حرام فرموده بندگان به آن نیازی ندارند و موجب مفسده و مرگ وهلاکت است...»
این همان رهنمودهای الاهی است که توسط علمای ربّانی ترویج می شود که نمونه ای از آن در پیام آیة الله سبحانی٬ متجلی شده است.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیر کل موسسه حلال جهانی
ایشان در ابتدای پیام می فرمایند:
«با عرض سلام و تهنیت به کلیه کسانی که غذا و دارو و کلیه نیازهای انسانی را از طریق حلال تهیه نموده و در اختیار جامعه انسانی قرار می دهند، درود بر آنها...»
و سپس به فلسفه حلال و حرام در تشریع پرداخته واز اینکه روز به روز دانش بشری به فواید این تشریع اذعان می نماید پرده برداشته است:
« روایات اسلامی حاکی از آن است، آنچه را وحی آسمانی آن را حرام شمرده است دارای مفسده ای است و خوشبختانه علم روز هم پرده از روی این معنا برداشته و سبب شده است که وحی الهی حالت روشن و مبرهن به خود بگیرد.
بنابراین کلیه کسانی که آرزومندند در ظل عنایات الهی و پیام های نبوی و سفارش های وَلَوی زندگی کنند باید کوشش کنند که در زندگی از غذاهای حلال بهره مند شده و از هر نوع غذای حرام اجتناب کنند.»
آیة الله سبحانی سپس به روایتی از امام هشتم علیه السلام اشاره می نماید که تذکراتی در این زمینه دارد که مایه افتخار است:
« امام هشتم (علیه السلام) در بیان گسترده خود درباره محرمات، تذکراتی دارد که امروز برای ما مسلمانان مایه افتخار است. انتشار برخی از بیماری های جانکاه نشانه این است که جامعه از بهداشت اسلامی دوری جسته و به بهداشت غیر اسلامی رو آورده است.»
و در پایان آرزو می کنند که:
« امید آن که روزی که جامعه بشری همگی به غذاهای حلال رو کرده و عملا از آنچه ناپاک و ضررآفرین شمرده شده است بپرهیزد.»
روایتی که آیة الله سبحانی به آن اشاره فرمودند٬ روایتی است در کتاب «فقه الرضا علیه السلام» صفحه ۳۴ که ترجمه آن را تقدیم می نمایم:
« خداوند تبارک و تعالی٬ هیچ خوردنی و نوشیدنی را حلال نکرده مگر آنکه در آن منفعت و مصلحت بوده است و هیچ خوردنی و نوشیدنی را حرام نکرده مگر آنکه در آن زیانی و نابودی و فساد بوده است. پس هر چیز سودمند ونیروبخش جسم که باعث تقویت بدن می باشد حلال شده و هر چیزی که قوای جسمانی بدن را از بین ببرد و یا موجب مرگ شود٬ حرام است.»
شبیه این روایت از آن سلاله نبوت که به تفصیل علت حرمت خون٬ مردار٬ گوشت خوک و درندگان و نیم خورده آنها و خمر و ماهیان غیر فلس دار را بیان نموده و ایجاد فساد و بیماری در انسان را دلیل آن شمرده است.
« انا وجدنا کل ما احلّ الله تبارک و تعالی٬ ففیه صلاح العباد و بقاوءهم و لهم الیه الحاجة التی لا یستغنون عنها. ووجدنا المحرّم من الاشیاء لا حاجة الیه و وجدناه مفسداً داعیاً الی الفناء و الملاک...»
ما در می یابیم که آنچه خداوند حلال فرموده در آن مصلحت و بقای انسانها در آن بوده و آنها نیازمند آن هستند و آنچه را که حرام فرموده بندگان به آن نیازی ندارند و موجب مفسده و مرگ وهلاکت است...»
این همان رهنمودهای الاهی است که توسط علمای ربّانی ترویج می شود که نمونه ای از آن در پیام آیة الله سبحانی٬ متجلی شده است.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیر کل موسسه حلال جهانی
یادداشت
تاریخ و اوقات شرعی
پیوند ها