خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
دریافت اپلیکیشن حلال
آرشیو اخبار
"هفدمین نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات ایران"
دستوروزیر صنعت به اتاق بازرگانی برای عدم صدور نشان حلال
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی "I Food"در تاریخ 3 الی 6 شهریور ماه سال 1397 در شهر مشهد برگزار می شود.
«بیست و پنجمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته ايران آگروفود 2018»
نمایشگاه بین المللی محصولات حلال روسیه 6 الی 8 اردیبهشت
نمایشگاه بین المللی حلال اکسپوی روسیه
در مسکو؛ کنفرانس مطبوعاتی با موضوع «حلال در صنعت هتلداری» برگزار شد
دعوت از صنايع غذايي برتر براي شركت رايگان در نمايشگاه هند
فواید هتلهای ویژه مسلمانان چرا \\\"حلال توریسم\\\" پولساز است
نمایشگاه مواد غذایی و ماشین آلات وابسته شیراز 96 بیستمین دوره، در تاریخ 24 الی 27 بهمن ماه 96 برگزار می شود.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را
وارد فرمایید:
آموزش
گفتگو
جمعه 7 آذر ماه 1393 ساعت 23:30
سهم پنج میلیارد دلاری ایران از بازار 2 هزار میلیارد دلاری تجارت محصولات حلال
عبدالحسین فخاری٬ دبیرکل موسسه حلال جهانی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، بر لزوم افزایش سهم ایران از تجارت محصولات حلال تاکید کرد و افزود: در حالی که ایران ظرفیت ویژه ای برای تولید غذای حلال در میان همه کشورهای دنیا دارد، اما مالزی با 47 درصد جمعیت غیر مسلمان و اینکه کارخانه های صنایع غذایی آن نیز بیشتر در اختیار غیرمسلمانان است، بیشترین سهم را در این بازار دارد.
ایران تنها کشوری است که 99 درصد جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می دهند و 100 درصد غذای تولید شده در آن غذای حلال است.
وی خاطرنشان کرد: اگر ایران بتواند فقط 10 درصد از گردش غذایی بازار حلال را از آن خود کند، حدود 200 میلیارد دلار درآمد کسب خواهد کرد، ضمن آنکه اشتغال و رونق اقتصادی پررنگی برای کشور به ارمغان می آورد.
فخاری تولید غذای حلال را یکی از مزیت های اقتصادی کشور دانست و افزود: در اقتصاد کشور باید این مزیت به عنوان یکی از شاخص های صادراتی مورد توجه قرار گیرد.
دبیرکل موسسه حلال جهانی با اشاره به دلایل عدم موفقیت حضور ایران در بازار تجاری محصولات حلال، گفت: یکی از دلایلی که ایران هنوز نتوانسته در بازار غذای حلال حضور پررنگی داشته باشد، عدم پرداخت های مشوق های صادراتی است.
وی افزود: گاهی با افزایش پنج تا 10 سنتی صنایع غذایی، صادرکنندگان ناگزیر هستند بازار را به کشور رقیب واگذار کنند چرا که مشوق های صادراتی ایران که باید مانند کشورهای همسایه بلافاصله پس از صادرات به فعال اقتصادی پرداخت شود، گاهی با هفت تا هشت سال تأخیر پرداخت و گاهی پرداخت های آن نیز به کلی لغو می شود.
فخاری درباره استاندارد جهانی حلال نیز اظهار داشت: ضابطه مندی در تایید محصولات با عنوان حلال منوط به استاندارد حلال در آن محصول و یا خدمت است.
وی اضافه کرد: استاندارد غذای حلال سازمان همکاری های اسلامی، در اکتبر 2010 به امضای وزرای عضو سازمان رسید و اکنون این استاندارد ملاک ارزیابی محصولات حلال است.
به گفته وی، اجرای این وظیفه در استقرار استاندارد جهانی حلال از افتخارات موسسه حلال جهانی است و خوشبختانه در ایجاد نمایندگی در بیست کشور توفیق حاصل شده و این مسیر ادامه دارد.
فخاری درباره بحث گردشگری حلال نیز گفت: از فعالیت های جدید موسسه حلال جهانی خدمات گردشگری حلال است. خدمات گردشگری حلال به گردشگران مسلمان تضمین یک اقامت آسوده و مطمئن را در مدت سفرشان براساس معیارهای اعتقادی ارایه می کند.
دبیرکل موسسه حلال جهانی افزود: هتل ها و اقامتگاه ها، رستوران ها و فست فودها، ارایه خدمات برای مراسم عبادی و راهنمایان خاص از جمله سرویس های گردشگری حلال برای گردشگران است. بنابراین بنگاه های اقتصادی برای جلب گردشگران باید مرکز خود را به نشان حلال، مجهز کنند.
وی همچنین با بیان اینکه در سال های اخیر بحث حلال از غذا فراتر رفته و به موضوع دارو نیز رسیده است، گفت: هم اکنون دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی وارد چرخه اقتصاد حلال شده و توجه اقتصاددانان را به خود جلب کرده به گونه ای که کشورها سعی دارند از این بازار سهمی را به خود اختصاص دهند.
دبیرکل موسسه حلال جهانی به روز جهانی حلال اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به نزول آیه قرآن در رابطه با غذای حلال در روز 17 ماه مبارک رمضان، این روز به نام روز جهانی حلال نام گرفته است.
فخاری افزود: براین اساس قرار است هر ساله طی مراسمی تکریم و بزرگداشت این روز با تقدیر از برگزیدگان صنعت حلال گرامی داشته شود. به همت موسسه حلال جهانی برای نخسین بار گرامیداشت این روز در ایران در 24 تیرماه سال جاری طی مراسمی در برج میلاد تهران برگزار شد.
ایران تنها کشوری است که 99 درصد جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می دهند و 100 درصد غذای تولید شده در آن غذای حلال است.
وی خاطرنشان کرد: اگر ایران بتواند فقط 10 درصد از گردش غذایی بازار حلال را از آن خود کند، حدود 200 میلیارد دلار درآمد کسب خواهد کرد، ضمن آنکه اشتغال و رونق اقتصادی پررنگی برای کشور به ارمغان می آورد.
فخاری تولید غذای حلال را یکی از مزیت های اقتصادی کشور دانست و افزود: در اقتصاد کشور باید این مزیت به عنوان یکی از شاخص های صادراتی مورد توجه قرار گیرد.
دبیرکل موسسه حلال جهانی با اشاره به دلایل عدم موفقیت حضور ایران در بازار تجاری محصولات حلال، گفت: یکی از دلایلی که ایران هنوز نتوانسته در بازار غذای حلال حضور پررنگی داشته باشد، عدم پرداخت های مشوق های صادراتی است.
وی افزود: گاهی با افزایش پنج تا 10 سنتی صنایع غذایی، صادرکنندگان ناگزیر هستند بازار را به کشور رقیب واگذار کنند چرا که مشوق های صادراتی ایران که باید مانند کشورهای همسایه بلافاصله پس از صادرات به فعال اقتصادی پرداخت شود، گاهی با هفت تا هشت سال تأخیر پرداخت و گاهی پرداخت های آن نیز به کلی لغو می شود.
فخاری درباره استاندارد جهانی حلال نیز اظهار داشت: ضابطه مندی در تایید محصولات با عنوان حلال منوط به استاندارد حلال در آن محصول و یا خدمت است.
وی اضافه کرد: استاندارد غذای حلال سازمان همکاری های اسلامی، در اکتبر 2010 به امضای وزرای عضو سازمان رسید و اکنون این استاندارد ملاک ارزیابی محصولات حلال است.
به گفته وی، اجرای این وظیفه در استقرار استاندارد جهانی حلال از افتخارات موسسه حلال جهانی است و خوشبختانه در ایجاد نمایندگی در بیست کشور توفیق حاصل شده و این مسیر ادامه دارد.
فخاری درباره بحث گردشگری حلال نیز گفت: از فعالیت های جدید موسسه حلال جهانی خدمات گردشگری حلال است. خدمات گردشگری حلال به گردشگران مسلمان تضمین یک اقامت آسوده و مطمئن را در مدت سفرشان براساس معیارهای اعتقادی ارایه می کند.
دبیرکل موسسه حلال جهانی افزود: هتل ها و اقامتگاه ها، رستوران ها و فست فودها، ارایه خدمات برای مراسم عبادی و راهنمایان خاص از جمله سرویس های گردشگری حلال برای گردشگران است. بنابراین بنگاه های اقتصادی برای جلب گردشگران باید مرکز خود را به نشان حلال، مجهز کنند.
وی همچنین با بیان اینکه در سال های اخیر بحث حلال از غذا فراتر رفته و به موضوع دارو نیز رسیده است، گفت: هم اکنون دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی وارد چرخه اقتصاد حلال شده و توجه اقتصاددانان را به خود جلب کرده به گونه ای که کشورها سعی دارند از این بازار سهمی را به خود اختصاص دهند.
دبیرکل موسسه حلال جهانی به روز جهانی حلال اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به نزول آیه قرآن در رابطه با غذای حلال در روز 17 ماه مبارک رمضان، این روز به نام روز جهانی حلال نام گرفته است.
فخاری افزود: براین اساس قرار است هر ساله طی مراسمی تکریم و بزرگداشت این روز با تقدیر از برگزیدگان صنعت حلال گرامی داشته شود. به همت موسسه حلال جهانی برای نخسین بار گرامیداشت این روز در ایران در 24 تیرماه سال جاری طی مراسمی در برج میلاد تهران برگزار شد.
یادداشت
تاریخ و اوقات شرعی
پیوند ها