خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
دریافت اپلیکیشن حلال
آرشیو اخبار
"هفدمین نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات ایران"
دستوروزیر صنعت به اتاق بازرگانی برای عدم صدور نشان حلال
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی "I Food"در تاریخ 3 الی 6 شهریور ماه سال 1397 در شهر مشهد برگزار می شود.
«بیست و پنجمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته ايران آگروفود 2018»
نمایشگاه بین المللی محصولات حلال روسیه 6 الی 8 اردیبهشت
نمایشگاه بین المللی حلال اکسپوی روسیه
در مسکو؛ کنفرانس مطبوعاتی با موضوع «حلال در صنعت هتلداری» برگزار شد
دعوت از صنايع غذايي برتر براي شركت رايگان در نمايشگاه هند
فواید هتلهای ویژه مسلمانان چرا \\\"حلال توریسم\\\" پولساز است
نمایشگاه مواد غذایی و ماشین آلات وابسته شیراز 96 بیستمین دوره، در تاریخ 24 الی 27 بهمن ماه 96 برگزار می شود.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را
وارد فرمایید:
آموزش
گفتگو
دو شنبه 15 دى ماه 1393 ساعت 10:22
حلال، نشان برین (قسمت بیست و هشتم )
حلال و دوره های آموزشی:
ساماندهی تمامی مراکز تولیدی یا خدماتی که به نوعی با «برند حلال» سر و کار پیدا می کنند و توسط سازمان های گواهی دهنده حلال ارزیابی می شوند بدون داشتن نیروهای آموزش دیده و ارزیابان حلال امکان پذیر نیست و این در حالی است که هنوز در هیچ یک از دانشکده های صنایع غذایی یا حتی الهیات و معارف اسلامی رشته یا گرایشی به نام «ارزیابی حلال» وجود ندارد.
کارشناسان ارزیاب در بازدید از کارخانجات تولیدی مواد غذایی، دارویی و لوازم آرایشی و بهداشتی و نیز مراکز خدماتی همچون هتل ها، رستوران ها، آژانس های توریستی، مراکز ورزشی و تفریحی (برای انطباق با استاندارد گردشگری حلال)، سامانه های حمل و نقل مواد غذایی، پایانه های صادراتی و وارداتی مواد غذایی و دارویی، باید مهارت ودانش لازم برای بررسی کالاها و خدمات ارائه شده و انطباق آنها با استاندارد حلال را داشته باشند و ایجاد این دانش یا مهارت در آنها مستلزم برگزاری دوره های آموزشی برای آنهاست.
تا زمانی که هنوز این آموزش ها در نظام دانشگاهی یا حوزوی ما به طور نهادینه ایجاد نشده است وظیفه سازمان های گواهی دهنده حلال، برگزاری این دوره های آموزشی برای تربیت ارزیاب و کارشناس حلال است.
علاوه بر اقدامات عمومی تا به حال با دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه شهید بهشتی که سابقه دیرینه ای در رشته صنایع غذایی دارند برای ایجاد یا برگزاری این دوره ها مکاتبه شده ولی متاسفانه هنوز اقدام عملی از سوی این مراکز انجام نگرفته است.
همچنین با دانشگاه الزهرا که امنیت غذایی از گرایش های آنجاست تفاهم نامه ای امضا شده ولی مشکل اجرایی که گریبان گیر اغلب مراکز آموزشی است برگزاری دوره را به تاخیر انداخته و این یعنی هنوز اهتمام وافی برای تربیت کارشناسان و ارزیابان حلال به وجود نیامده است.
اگر چه توان موسسه حلال جهانی محدود است اما تا اندازه ای این خلا را جبران و چندین دوره آشنایی با استاندارد حلال و چهار دوره تربیت ارزیاب حلال را برگزار و افرادی را برای این ماموریت تربیت کرده است.
برای ارزیابی نزدیک پانزده هزار واحد تولیدی و خدماتی کشور که باید گواهی حلیت دریافت کنند حداقل نیازمند سالیانه به دویست ارزیاب ماهر که البته با توجه به تمدید سالیانه این مراکز و تجدید گواهی به همین تعداد نیرو احتیاج است که برای تربیت این تعداد کارشناس در ساز و کار دانشگاهی یا حوزوی نیاز به تدارک رشته، تربیت استاد و آزمایشگاه های مربوطه است که اهتمام دولت، نهاد های دینی و همکاری بخش خصوصی را می طلبد که هم برای بخشی از فارغ التحصیلان ما ایجاد اشتغال می کند و هم نیاز کشور را پاسخگو خواهد بود.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی
ساماندهی تمامی مراکز تولیدی یا خدماتی که به نوعی با «برند حلال» سر و کار پیدا می کنند و توسط سازمان های گواهی دهنده حلال ارزیابی می شوند بدون داشتن نیروهای آموزش دیده و ارزیابان حلال امکان پذیر نیست و این در حالی است که هنوز در هیچ یک از دانشکده های صنایع غذایی یا حتی الهیات و معارف اسلامی رشته یا گرایشی به نام «ارزیابی حلال» وجود ندارد.
کارشناسان ارزیاب در بازدید از کارخانجات تولیدی مواد غذایی، دارویی و لوازم آرایشی و بهداشتی و نیز مراکز خدماتی همچون هتل ها، رستوران ها، آژانس های توریستی، مراکز ورزشی و تفریحی (برای انطباق با استاندارد گردشگری حلال)، سامانه های حمل و نقل مواد غذایی، پایانه های صادراتی و وارداتی مواد غذایی و دارویی، باید مهارت ودانش لازم برای بررسی کالاها و خدمات ارائه شده و انطباق آنها با استاندارد حلال را داشته باشند و ایجاد این دانش یا مهارت در آنها مستلزم برگزاری دوره های آموزشی برای آنهاست.
تا زمانی که هنوز این آموزش ها در نظام دانشگاهی یا حوزوی ما به طور نهادینه ایجاد نشده است وظیفه سازمان های گواهی دهنده حلال، برگزاری این دوره های آموزشی برای تربیت ارزیاب و کارشناس حلال است.
علاوه بر اقدامات عمومی تا به حال با دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه شهید بهشتی که سابقه دیرینه ای در رشته صنایع غذایی دارند برای ایجاد یا برگزاری این دوره ها مکاتبه شده ولی متاسفانه هنوز اقدام عملی از سوی این مراکز انجام نگرفته است.
همچنین با دانشگاه الزهرا که امنیت غذایی از گرایش های آنجاست تفاهم نامه ای امضا شده ولی مشکل اجرایی که گریبان گیر اغلب مراکز آموزشی است برگزاری دوره را به تاخیر انداخته و این یعنی هنوز اهتمام وافی برای تربیت کارشناسان و ارزیابان حلال به وجود نیامده است.
اگر چه توان موسسه حلال جهانی محدود است اما تا اندازه ای این خلا را جبران و چندین دوره آشنایی با استاندارد حلال و چهار دوره تربیت ارزیاب حلال را برگزار و افرادی را برای این ماموریت تربیت کرده است.
برای ارزیابی نزدیک پانزده هزار واحد تولیدی و خدماتی کشور که باید گواهی حلیت دریافت کنند حداقل نیازمند سالیانه به دویست ارزیاب ماهر که البته با توجه به تمدید سالیانه این مراکز و تجدید گواهی به همین تعداد نیرو احتیاج است که برای تربیت این تعداد کارشناس در ساز و کار دانشگاهی یا حوزوی نیاز به تدارک رشته، تربیت استاد و آزمایشگاه های مربوطه است که اهتمام دولت، نهاد های دینی و همکاری بخش خصوصی را می طلبد که هم برای بخشی از فارغ التحصیلان ما ایجاد اشتغال می کند و هم نیاز کشور را پاسخگو خواهد بود.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی
یادداشت
تاریخ و اوقات شرعی
پیوند ها