rss feed search icon rss feed rss feed
«محصول حلال سال» در نمایشگاه مسکو معرفی می‌شود **** مراجعه ورزشکاران ایرانی به رستوران های غیر حلال **** "حلال جهانی" تنها لوگوی معتبر حلال برای صادرات به دبی **** برگزاری دوازدهمین نشست هیات مدیره اسمیک **** تحقق اقتصاد مقاومتی با توسعه گردشگری حلال **** حلال جهاني در كره جنوبي **** مالزی از سفر گردشگران ایرانی چقدر درآمد داشت؟ **** محصولات دارویی حلال اسپانیا در راه ایران **** همایش حلال در رسانه، فرهنگ و هنر برگزار می شود **** ۱۰ مصوبه اصلی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۹۴ تشریح شد **** سود بانکی مصداق ربا است **** موسسه جهانی حلال (اتاق بازرگانی) فاقد مجوز است **** حلال جهانی در روزنامه اقتصاد نمایشگاه **** پایان دوره های آموزشی حلال در کره با اهداء گواهینامه **** سال ٢٠١٦ سال گردشگری ايران **** تلاش چین برای تصویب قانون ترویج مواد غذایی حلال **** حلال جهانی در نمایشگاه آی فود مشهد **** سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان استاندارد حلال در کشور است **** اسلام در ژاپن؛ از مسلمان شدن اولین شهروند تا افزایش جمعیت... **** نشست مطبوعاتی حلال جهانی در کره جنوبی **** لزوم ارائه آموزش‌های لازم در زمینه گردشگری حلال **** بزرگداشت روز جهانی حلال **** موافقت هيات دولت با تشکیل «شورای سیاستگذاری و راهبری حلال» **** اهميت مكمل هاي غذايي **** تاکنون 1500 شرکت داخلی نشان تجاری حلال دریافت کرده‌اند **** نخستین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال در کشور **** حضور حلال جهانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه **** هفتمین همایش بین‌المللی محصولات حلال در بروکسل **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** بانک های ربوی در حال جنگ با ما هستند **** برگزاری نمایشگاه بزرگ بین المللی گلفود 2016 **** حلال جهانی در همایش ملی صادرات دام،طیور و آبزیان **** ایده «حلال در رسانه، فرهنگ و هنر» برای اولین بار در جهان مطرح شد **** چرخ صنعت غذا با صادرات غذای حلال ، تندتر می چرخد **** حلال جهانی در نمایشگاه آگروفود **** ‎همكاري ايران و فرانسه در موضوع آبزيان **** شماره جديد "حلال نشان برين" **** همایش و نمایشگاه حلال در تایلند **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** مالزی، شاهراه ورود به دنیای تجارت محصولات و مواد غذایی حلال **** رونمایی از ویرایش جدید هزاره حلال در آگروفود **** حلال جهاني در نمايشگاه شيريني و شكلات ****
google plus halal press linked in halal press twitter halal press facebook halal press
خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را وارد فرمایید:

موسسه حلال جهانی
دو شنبه 15 دى ماه 1393 ساعت 10:22

حلال، نشان برین (قسمت بیست و هشتم )

حلال و دوره های آموزشی:


ساماندهی تمامی مراکز تولیدی یا خدماتی که به نوعی با «برند حلال» سر و کار پیدا می کنند و توسط سازمان های گواهی دهنده حلال ارزیابی می شوند بدون داشتن نیروهای آموزش دیده و ارزیابان حلال امکان پذیر نیست و این در حالی است که هنوز در هیچ یک از دانشکده های صنایع غذایی یا حتی الهیات و معارف اسلامی رشته یا گرایشی به نام «ارزیابی حلال» وجود ندارد.
کارشناسان ارزیاب در بازدید از کارخانجات تولیدی مواد غذایی، دارویی و لوازم آرایشی و بهداشتی و نیز مراکز خدماتی همچون هتل ها، رستوران ها، آژانس های توریستی، مراکز ورزشی و تفریحی (برای انطباق با استاندارد گردشگری حلال)، سامانه های حمل و نقل مواد غذایی، پایانه های صادراتی و وارداتی مواد غذایی و دارویی، باید مهارت ودانش لازم برای بررسی کالاها و خدمات ارائه شده و انطباق آنها با استاندارد حلال را داشته باشند و ایجاد این دانش یا مهارت در آنها مستلزم برگزاری دوره های آموزشی برای آنهاست.
تا زمانی که هنوز این آموزش ها در نظام دانشگاهی یا حوزوی ما به طور نهادینه ایجاد نشده است وظیفه سازمان های گواهی دهنده حلال، برگزاری این دوره های آموزشی برای تربیت ارزیاب و کارشناس حلال است.
علاوه بر اقدامات عمومی تا به حال با دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه شهید بهشتی که سابقه دیرینه ای در رشته صنایع غذایی دارند برای ایجاد یا برگزاری این دوره ها مکاتبه شده ولی متاسفانه هنوز اقدام عملی از سوی این مراکز انجام نگرفته است.
همچنین با دانشگاه الزهرا که امنیت غذایی از گرایش های آنجاست تفاهم نامه ای امضا شده ولی مشکل اجرایی که گریبان گیر اغلب مراکز آموزشی است برگزاری دوره را به تاخیر انداخته و این یعنی هنوز اهتمام وافی برای تربیت کارشناسان و ارزیابان حلال به وجود نیامده است.
اگر چه توان موسسه حلال جهانی محدود است اما تا اندازه ای این خلا را جبران و چندین دوره آشنایی با استاندارد حلال و چهار دوره تربیت ارزیاب حلال را برگزار و افرادی را برای این ماموریت تربیت کرده است.
برای ارزیابی نزدیک پانزده هزار واحد تولیدی و خدماتی کشور که باید گواهی حلیت دریافت کنند حداقل نیازمند سالیانه به دویست ارزیاب ماهر که البته با توجه به تمدید سالیانه این مراکز و تجدید گواهی به همین تعداد نیرو احتیاج است که برای تربیت این تعداد کارشناس در ساز و کار دانشگاهی یا حوزوی نیاز به تدارک رشته، تربیت استاد و آزمایشگاه های مربوطه است که اهتمام دولت، نهاد های دینی و همکاری بخش خصوصی را می طلبد که هم برای بخشی از فارغ التحصیلان ما ایجاد اشتغال می کند و هم نیاز کشور را پاسخگو خواهد بود.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیرکل موسسه حلال جهانی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری حلال جهانی می باشد
طراحی و اجرا از گروه طرح و پردازش باتیس