rss feed search icon rss feed rss feed
«محصول حلال سال» در نمایشگاه مسکو معرفی می‌شود **** مراجعه ورزشکاران ایرانی به رستوران های غیر حلال **** "حلال جهانی" تنها لوگوی معتبر حلال برای صادرات به دبی **** برگزاری دوازدهمین نشست هیات مدیره اسمیک **** تحقق اقتصاد مقاومتی با توسعه گردشگری حلال **** حلال جهاني در كره جنوبي **** مالزی از سفر گردشگران ایرانی چقدر درآمد داشت؟ **** محصولات دارویی حلال اسپانیا در راه ایران **** همایش حلال در رسانه، فرهنگ و هنر برگزار می شود **** ۱۰ مصوبه اصلی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۹۴ تشریح شد **** سود بانکی مصداق ربا است **** موسسه جهانی حلال (اتاق بازرگانی) فاقد مجوز است **** حلال جهانی در روزنامه اقتصاد نمایشگاه **** پایان دوره های آموزشی حلال در کره با اهداء گواهینامه **** سال ٢٠١٦ سال گردشگری ايران **** تلاش چین برای تصویب قانون ترویج مواد غذایی حلال **** حلال جهانی در نمایشگاه آی فود مشهد **** سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان استاندارد حلال در کشور است **** اسلام در ژاپن؛ از مسلمان شدن اولین شهروند تا افزایش جمعیت... **** نشست مطبوعاتی حلال جهانی در کره جنوبی **** لزوم ارائه آموزش‌های لازم در زمینه گردشگری حلال **** بزرگداشت روز جهانی حلال **** موافقت هيات دولت با تشکیل «شورای سیاستگذاری و راهبری حلال» **** اهميت مكمل هاي غذايي **** تاکنون 1500 شرکت داخلی نشان تجاری حلال دریافت کرده‌اند **** نخستین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال در کشور **** حضور حلال جهانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه **** هفتمین همایش بین‌المللی محصولات حلال در بروکسل **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** بانک های ربوی در حال جنگ با ما هستند **** برگزاری نمایشگاه بزرگ بین المللی گلفود 2016 **** حلال جهانی در همایش ملی صادرات دام،طیور و آبزیان **** ایده «حلال در رسانه، فرهنگ و هنر» برای اولین بار در جهان مطرح شد **** چرخ صنعت غذا با صادرات غذای حلال ، تندتر می چرخد **** حلال جهانی در نمایشگاه آگروفود **** ‎همكاري ايران و فرانسه در موضوع آبزيان **** شماره جديد "حلال نشان برين" **** همایش و نمایشگاه حلال در تایلند **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** مالزی، شاهراه ورود به دنیای تجارت محصولات و مواد غذایی حلال **** رونمایی از ویرایش جدید هزاره حلال در آگروفود **** حلال جهاني در نمايشگاه شيريني و شكلات ****
google plus halal press linked in halal press twitter halal press facebook halal press
خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را وارد فرمایید:

موسسه حلال جهانی
دو شنبه 9 تير ماه 1393 ساعت 15:51

حلال٬ نشان برین (قسمت چهارم)

یک روز در سال برای "حلال" :
نامگذاری روزها چه در سطح بین المللی یا ملی به منظور تاکید، ترویج، فرهنگ آفرینی یا توسعه فرهنگی، یادآوری و ایجاد رفتارهای نمادین و تقدیر از فعالان عرصه مربوط به آن روز است. در کشور ما، روزهایی چون «روز معلم»، «روز کارگر»، «روز مادر»، روز جهانی مستضعفین (روز نیمه شعبان)، «روز محیط زیست»، «روزصنایع دستی» و ده ها عنوان دیگر، بزرگ داشته می شود. این نام ها، هرگز به این معنا نیست که تجلیل و بزرگداشت از آن مفهوم به یک روز در سال منحصر می شود و بقیه روزها مربوط به آن مفهوم نیست بلکه به این معناست که ما در آن روز خاص، تلاش می‌کنیم تا اهداف مربوط به آن مفهوم را بیشتر مورد تاکید قرار دهیم و از این تاکید هم قصد توسعه فرهنگی، یادآوری و تقدیر از خادمان و …راداریم.
بعضی از نامگذاری روزها توسط مسئولان در سطح ملی انجام می شود و در خصوص بعضی از روزها هم جنبه بین المللی دارد و از سوی نهادهای جهانی مثل سازمان ملل و دیگر سازمان ها تعیین شده است. در هر صورت فرصتی است تا در این روزها، کارشناسان و دست اندرکاران از این موقعیت برای بیان اهداف، گزارش اقدامات و فرهنگ آفرینی و هدایت نسل جدید به سوی مفاهیم انسانی استفاده مطلوب را به عمل آورند.
«روز حلال جهانی» به لحاظ اهمیتی که نزد مسلمانان جهان دارد از یکی دو سال پیش مد نظر کارشناسان جهانی حلال قرار گرفته است تــا در آن روز به نقش بی بدیل حلال در زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان در حوزه های غذا و نوشیدنی‌ها، گردشگری، رسانه، تفریحات و …. بپردازد و فرهنگ آفرینی کند.
اختصاص یک روز به نام «حلال» این امکان را پیش می آورد که برای نسل جدید توضیح دهیم که چرا استانداردی به نام استاندارد غذای حلال در جهان وجود دارد و چرا هزاران کارخانه بر اساس این استاندارد محصولات خود را به بازار عرضه می کنند؟ غذای حلال چه مزیتی بر غذای غیر حلال دارد؟ چرا هر روز بر مصرف کنندگان محصولات حلال افزوده می شود؟ چرا غیر مسلمانان هم به لحاظ مزیت های غذای حلال، به جمع مصرف کنندگان حلال می پیوندند و چرا حلال به عنوان پرچم مسلمانی نزد همه جهانیان قابل احترام شده است؟
در روز حلال می توان توسعه فرهنگی را محقق کرد که مثلا چگونه می توان با تقلبات حلال مقابله کرد و چگونه در کشورهایی که مسلمانان در اقلیت هستند، به محصولات حلال دسترسی پیدا کرد. همچنین می توان از آخرین تحقیقات دانشمندان پیرامون وجه تمایز محصولات حلال از غیر حلال مطلع شد و نقش همه اقشار را در این بازار مهم فرهنگی و اقتصادی تبیین کرد.
قابل توجه است که از دو سال پیش یکی از دو موسسه حلال در ترکیه و مالزی پیشنهاد روز جهانی برای حلال را مطرح و برای این کار، روز هفدهم رمضان را تعیین کرد. استدلال آنها هم نزول آیه شریفه « فَکُلُوا مِمّا غَنِمْتُمْ حَلالاً طَیِّباً » در این روز بوده است.
موسسه حلال جهانی در ایران پیشنهاد کرد پیش از آنکه دولت های دیگر اسلامی، این روز را تعیین و ما دنباله رو آنها باشیم، پیشدستی و این روز را به طور ملی و بین المللی روز جهانی حلال تعیین کنیم تا هم تقدم خود را اثبات و هم از این فرصت برای طرح مسائل فقهی خودمان در سطح بین المللی استفاده کنیم. چند ماه قبل موسسه حلال جهانی به طور رسمی این موضوع یعنی اختصاص روز هفدهم رمضان به عنوان روز حلال را به شورای فرهنگ عمومی کشور پیشنهاد داد. ماه ها از این نامه نگاری و توجیه حضوری گذشت تا چندی پیش مطلع شدیم در یکی از جلسات این شورا، موضوع نامگذاری روزی به نام «روز حلال»، «روز تکریم حلال»، «روز نشان جهانی حلال» و یا «روز غذای حلال» مطرح شد و رای کافی نیاورد و نهایتاً این نامگذاری انجام نمی شود.
حقیقتاً موجب تاسف است که در ام القرای کشورهای اسلامی، روزهایی با اهمیت بسیاری کمتر رای می آورد ولی نامگذاری روزی به نام حلال رای نمی‌آورد و ما چند سال دیگر باید دنباله رو کشورهایی مثل مالزی و ترکیه باشیم که آنها پیشدستی و روزی را معین کنند و بعد ما به تبعیت از آنها مجبور به نامگذاری روز حلال باشیم.
توصیه می کنم، شورای فرهنگ عمومی در مصوبه خود تجدید نظر کند و با دلایلی که عنوان شد روز هفدهم رمضان به عنوان «روز حلال» یا «روز بزرگداشت حلال» نامگذاری و زمینه برای جهانی شدن این روز فراهم شود.
دکتر عبدالحسین فخاری
دبیر کل موسسه حلال جهانی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری حلال جهانی می باشد
طراحی و اجرا از گروه طرح و پردازش باتیس