rss feed search icon rss feed rss feed
«محصول حلال سال» در نمایشگاه مسکو معرفی می‌شود **** مراجعه ورزشکاران ایرانی به رستوران های غیر حلال **** "حلال جهانی" تنها لوگوی معتبر حلال برای صادرات به دبی **** برگزاری دوازدهمین نشست هیات مدیره اسمیک **** تحقق اقتصاد مقاومتی با توسعه گردشگری حلال **** حلال جهاني در كره جنوبي **** مالزی از سفر گردشگران ایرانی چقدر درآمد داشت؟ **** محصولات دارویی حلال اسپانیا در راه ایران **** همایش حلال در رسانه، فرهنگ و هنر برگزار می شود **** ۱۰ مصوبه اصلی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۹۴ تشریح شد **** سود بانکی مصداق ربا است **** موسسه جهانی حلال (اتاق بازرگانی) فاقد مجوز است **** حلال جهانی در روزنامه اقتصاد نمایشگاه **** پایان دوره های آموزشی حلال در کره با اهداء گواهینامه **** سال ٢٠١٦ سال گردشگری ايران **** تلاش چین برای تصویب قانون ترویج مواد غذایی حلال **** حلال جهانی در نمایشگاه آی فود مشهد **** سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان استاندارد حلال در کشور است **** اسلام در ژاپن؛ از مسلمان شدن اولین شهروند تا افزایش جمعیت... **** نشست مطبوعاتی حلال جهانی در کره جنوبی **** لزوم ارائه آموزش‌های لازم در زمینه گردشگری حلال **** بزرگداشت روز جهانی حلال **** موافقت هيات دولت با تشکیل «شورای سیاستگذاری و راهبری حلال» **** اهميت مكمل هاي غذايي **** تاکنون 1500 شرکت داخلی نشان تجاری حلال دریافت کرده‌اند **** نخستین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال در کشور **** حضور حلال جهانی در نمایشگاه مطبوعات و رسانه **** هفتمین همایش بین‌المللی محصولات حلال در بروکسل **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** بانک های ربوی در حال جنگ با ما هستند **** برگزاری نمایشگاه بزرگ بین المللی گلفود 2016 **** حلال جهانی در همایش ملی صادرات دام،طیور و آبزیان **** ایده «حلال در رسانه، فرهنگ و هنر» برای اولین بار در جهان مطرح شد **** چرخ صنعت غذا با صادرات غذای حلال ، تندتر می چرخد **** حلال جهانی در نمایشگاه آگروفود **** ‎همكاري ايران و فرانسه در موضوع آبزيان **** شماره جديد "حلال نشان برين" **** همایش و نمایشگاه حلال در تایلند **** تعامل با کشورهای مسلمان برای توسعه گردشگری حلال **** مالزی، شاهراه ورود به دنیای تجارت محصولات و مواد غذایی حلال **** رونمایی از ویرایش جدید هزاره حلال در آگروفود **** حلال جهاني در نمايشگاه شيريني و شكلات ****
google plus halal press linked in halal press twitter halal press facebook halal press
خبر هفته
شماره جديد "حلال نشان برين" شماره دوم و سوم"حلال نشان برين" فصلنامه اجتماعي فرهنگي موسسه بين المللي حلال جهاني منتشر شد.
خبر نامه
جهت دریافت آخرین اخبار ایمیل خود را وارد فرمایید:

موسسه حلال جهانی
شنبه 9 شهريور ماه 1392 ساعت 12:30

تکذیب خبر واگذاری اعطای گواهينامه حلال به اتاق بازرگانی

گروه سلامت، خبرگزاری ایکنا: يك مقام آگاه با تكذيب خبر واگذاری اعطای گواهينامه حلال به اتاق بازرگانی با امضای يك تفاهم‌نامه در حاشيه سمينار حلال، گفت: اين تفاهم‌نامه مربوط به همكاری‌های علمی و برای حمايت از توليدكنندگان كالاهای حلال بوده و خبر واگذاری اعطای گواهينامه حلال به اتاق بازرگانی صحت ندارد. 

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) يك مقام آگاه با تكذيب خبر منتشر شده در برخی خبرگزاری‌ها مبنی بر واگذاری اعطای گواهينامه حلال به اتاق بازرگانی با امضای يك تفاهم‌نامه در حاشيه همايش ملی نشان حلال، ميان سازمان ملی استاندارد و مركز تحقيقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی، گفت: اين تفاهم‌نامه مربوط به همكاری‌های علمی و برای حمايت از توليدكنندگان كالاهای حلال بوده و خبر واگذاری اعطای گواهينامه حلال به اتاق بازرگانی صحت ندارد.

وی با اشاره به اينكه هيچ مطلبی مبنی بر واگذاری اعطای گواهينامه حلال به اتاق بازرگانی در تفاهم‌نامه مذكور وجود نداشته، افزود: اداره استاندارد، صلاحيت واگذاری چنين اختيار انحصاری به هيچ نهاد يا سازمان ديگری را ندارد و اتاق بازرگانی نيز به عنوان مادر تشكل‌های صنفی با ورود به كارهای فنی تبديل به يك صنف می‌شود.

اين مقام آگاه با اشاره به اينكه آئين‌نامه صلاحيت اعطای گواهينامه حلال در حال تهيه و تدوين است، بيان كرد: سازمان حلال جهانی از اعضای تيم تدوين كننده اين آئين‌نامه است تا بر اساس آن كليه افرادی كه صاحب صلاحيت‌ها و شرايط لازم هستند بتوانند نسبت به اعطای اين گواهينامه اقدام كنند.

وی تصريح كرد: بحث حلال حركتی ملی است كه بايد در راستای تقويت آن در سطح بين‌الملل گام برداشت و نبايد آن را به امری برای انتفاع شخصی برخی افراد و شركت‌هايی خاص و آن هم تحت عنوان اتاق بازرگانی تبديل كرد.

اين مقام آگاه با اشاره به اينكه تشخيص حليت در يك كارخانه امری فنی است، گفت: ورود يك تشكل در امری فنی آن را تبديل به صنف با منافع صنفی كرده و اين تشكل به عنوان شريك و رقيب اصناف نمی‌تواند به رسالت‌های اصلی خود برای تنظيم قوانين، حمايت‌های قانونی، تدوين استانداردهای جديد و ...بپردازد.

وی با اشاره به اينكه در حال حاضر يكی دو شركت مجاز در اعطای گواهينامه حلال فعاليت می‌كنند، افزود: پس از تدوين آئين‌نامه صلاحيت اعطای گواهينامه حلال شركت‌های صاحب صلاحيت وارد اين عرصه می‌شوند و نسبت به اين امر اقدام می‌كنند.

اين مقام آگاه با اشاره به اينكه ادامه اين حركات برای منافع شخصی، او را ناگزير به انجام مصاحبه‌های مطبوعاتی و گفتن برخی مطالب، می‌كند، افزود: اگر اين حركات ادامه يابد من ناگزير خواهم شد مصاحبه‌ای انجام دهم و اين دست‌ها را رو كنم زيرا اين فعاليت‌ها كار قشنگی نيست.

او همچنین افزود: «اصولا اتاق که یک تشکل است نمی تواند وارد کارهای اجرایی، همچون ارزیابی و صدور گواهی حلال شود و خلاف قانون اتاق است که با اعضای خود وارد رقابت بشود. همچنین ورود انجمن های صنفی به صدور گواهی هم غیر قانونی است؛ بنابراین انجمن صنفی حلال که اخیرا اقدام به صدور گواهی کرده کاری غیر قانونی انجام می دهد زیرا خود اصناف نمی توانند به خودشان گواهی استاندارد و ایزو و حلال و ... اعطا کنند، زیرا هیچ صنفی خودش نمی تواند تایید کننده خودش باشد و باید از سوی شرکت های مجاز بیطرف تایید شوند.

قابل ذکر است در ماه های اخیر اتاق بازرگانی وارد مقوله هایی شده که از نظر صاحبنظران دور زدن قانون است؛ برای مثال این که ریاست اتاق طبق قانون نباید یک کارمند دولت باشد، زیرا در شرایط صدور کارت بازگانی که در سایت خود اتاق آمده است، ذکر کرده که کارمند دولت نمی تواند کارت بازگانی بگیرد. حال این سئوال پیش می آید در شرایطی که یک دریافت کننده کارت بازرگانی نمی تواند کارمند دولت باشد، رئیس اتاق چگونه می تواند کارمند دولت باشد؟

وی با اشاره به اينكه پس از پايان تدوين گواهينامه اعطای حلال به شركت‌های مجاز در ايران هر شركتی كه دارای صلاحيت باشد می‌تواند به اين امر مبادرت كند، گفت: در تركيه حركاتی توسطه موسسه‌ای به نام اسميك در حال انجام است تا شركت‌های مجاز دارای گواهينامه شوند و بتوانند به اين امر مبادرت كنند.

لازم به ذكر است هفته گذشته برخی خبرگزاری‌ها با انتشار خبری از امضای تفاهم‌نامه‌ای در حاشيه همايش ملی نشان حلال و ميان سازمان ملی استاندارد و مركز تحقيقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی(ايكريك) وابسته به اتاق بازرگانی و صنايع و معادن ايران خبر داده بودند كه براساس آن، صدور گواهی نشان حلال و فرهنگ سازی و مطالعات و تحقيقات لازم برای آن نخستين بار و به طور رسمی از سازمان استاندارد كه مرجع ملی صدور گواهی و اعتبارسنجی اين بخش است به اتاق بازرگانی، صنايع، معادن و كشاورزی ايران واگذار شد.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری حلال جهانی می باشد
طراحی و اجرا از گروه طرح و پردازش باتیس